Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά – Τι αναφέρει για την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

drugs
Στην «ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά 2018: τάσεις και εξελίξεις» παρουσιάζεται μια επίκαιρη εικόνα για τα προβλήματα των ναρκωτικών και την αντιμετώπισή τους στην Ευρώπη. Βασίζεται σε ενδελεχή ανάλυση ευρωπαϊκών και εθνικών στοιχείων, στην οποία επισημαίνεται η εμφάνιση νέων πρακτικών και προβλημάτων.

Τη φετινή χρονιά παρατηρούνται για μια σειρά από ουσίες ανησυχητικές ενδείξεις, οι οποίες υποδηλώνουν αύξηση των επιπέδων της τρέχουσας παραγωγής ναρκωτικών στην Ευρώπη· η παραγωγή αυτή μάλιστα βρίσκεται πιο κοντά στις αγορές των καταναλωτών. Οι τεχνολογικές εξελίξεις διευκολύνουν την αύξηση αυτή και συνδέουν επίσης τους Ευρωπαίους παραγωγούς και καταναλωτές ναρκωτικών με τις παγκόσμιες αγορές μέσω του επιφανειακού παγκόσμιου ιστού και του σκοτεινού δικτύου.
Παρατηρούμε επίσης ότι η αύξηση της παραγωγής κοκαΐνης στη Νότια Αμερική επηρεάζει πλέον και την ευρωπαϊκή αγορά ενέχοντας μεγάλο κίνδυνο για την υγεία των χρηστών και δημιουργώντας πιο σύνθετες προκλήσεις για την επιβολή της νομοθεσίας, καθώς οι λαθρέμποροι τροποποιούν τις υπάρχουσες –και ανακαλύπτουν νέες– οδούς εφοδιασμού.
Άλλωστε, τα νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η διαθεσιμότητα και η χρήση της κοκαΐνης/κρακ έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη αποτελούν πηγή ανησυχίας και απαιτούν παρακολούθηση.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ευρωπαϊκή έκθεση
Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (2018), Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά 2018: Τάσεις και εξελίξεις, Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Λουξεμβούργο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ