Και με τη βούλα της δικαιοσύνης εγκληματίας ο Γεωργίου. Δεύτερος μετά τον Παπακωνσταντίνου. Ο εγκέφαλος Παπανδρέου φυσικά φυγαδεύτηκε λόγω ονόματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 8195Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε τελικώς την ποινή που είχε επιβληθεί στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την υπόθεση της παράβασης καθήκοντος, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείτο ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία είχε επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ποινή φυλάκισης δύο ετών. Πρωτοδίκως ο κ. Γεωργίο είχε απαλλαγεί.

Με την απόφαση του Αρείου Πάγου η ποινή του έγινε αμετάκλητη παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου, η οποία είχε προτείνει να “αθωωθεί”, να γίνει δηλαδή δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει.

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Γεωργίου αναμένεται να τεθεί για τρίτη φορά στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε Μνημόνια. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το περασμένο καλοκαίρι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Πηγή: news247.gr, capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ