Μύθοι των Αστερισμών: Κριός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

asterismos krios
Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Πριν 3.000 χρόνια βρισκόταν στο εαρινό σημείο και όταν ο Ήλιος τον διέσχιζε, άρχιζε η Άνοιξη. Στη μυθολογία ο Κριός συμβολίζει τον Κριό των Αργοναυτών με το χρυσόμαλλο δέρας.

Η ιστορία του κριού αυτού, συνοπτικά είναι η εξής: Ο Φρίξος και η Έλλη ήταν τα παιδιά του βασιλικού ζευγαριού της Θεσσαλίας, Αθάμαντα και Νεφέλης. Ο Ερμής, θέλοντας να σώσει τα δύο παιδιά από τη μητριά τους την Ινώ, η οποία παρακίνησε τον πατέρα τους να τα σκοτώσει, έστειλε έναν κριό που δέχθηκε τα παιδιά στη ράχη του και πέταξε προς την Ανατολή.
Ενώ όμως διερχόταν από τον πορθμό, που χωρίζει την Ευρώπη από την Ασία, η Έλλη φοβήθηκε, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στη θάλασσα που από τότε ονομάστηκε Ελλήσποντος. Ο κριός όμως συνέχισε το δρόμο του και έφερε το Φρίξο στην Κολχίδα, στην ανατολική άκρη του Εύξεινου Πόντου.
Σαν ευγνωμοσύνη για τη φιλοξενία που είχε εκεί, Ο Φρίξος θυσίασε τον κριό και πρόσφερε το χρυσόμαλλο δέρας στο βασιλιά της χώρας. Αυτός τοποθέτησε το δέρας στο ιερό σπήλαιο του Άρη, με έναν ακοίμητο δράκοντα να το φυλάει.
[nea-acropoli-athens.gr]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ