Αθήνα-Λουτράκι με πολυτελή Van …και 280 ευρώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 7341
Όλα αυτά για τα οποία διαμαρτύρεται ο κλάδος των ταξί και αφορούν τις  παράνομες επιβατικές μεταφορές ,  για άλλους θεωρούνται  είδηση αλλά για μας αποτελούν μια ζοφερή καθημερινότητα . Τέτοια περιστατικά σαν αυτό που εντόπισε η ΑΑΔΕ  συμβαίνουν καθημερινά και στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι. Η εντατικοποίηση των ελέγχων είναι βέβαιο ότι θα βγάλει πολλά  τέτοια λαβράκια. Αναδημοσιεύουμε το κείμενο όπως παρουσιάστηκε στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο με την πεποίθηση  ότι,  αυτός ο έλεγχος δεν ήταν περιστασιακός και  τυχαίος αλλά μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου καταπολέμησης της υποκλοπής έργου και της φοροδιαφυγής.  Γι αυτά φωνάζουμε και γι αυτό επικρίνουμε όσους συνειδητά  –με τα παράθυρα που άνοιξαν στη νομοθεσία-  έστρωσαν  το δρόμο της παραβατικότητας  στους νταβαντζήδες  της τουριστικής βιομηχανίας. Αυτούς που ακόμη και σήμερα πιέζουν την κυβέρνηση και τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη να ενδώσει στη διατήρηση της ασυδοσίας και της απόλυτης παραβατικότητας. Αυτούς πολεμάμε τόσα χρόνια. Δεν είναι ένα ή δύο περιστατικά. Είναι χιλιάδες.
‘’Αποφασισμένη να μην αφήσει ασύδοτη την τουριστική αγορά εμφανίζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, βγάζοντας στους δρόμους και ελεγκτές που παριστάνουν τους τουρίστες, με έμφαση σε όλους τους προορισμούς και τα σημεία υποδοχής και αναχώρησης ταξιδιωτών (αεροδρόμια, λιμάνια, κλπ.).
Στο Ελευθέριος Βενιζέλος, οδηγός, που είχε άδεια για απλό ΤΑΧΙ, από το 1970, πραγματοποιούσε με τρία πολυτελή mini van, VIP transfers από το αεροδρόμιο στο Λουτράκι, χρεώνοντας τη διαδρομή με 280 ευρώ, χωρίς επιπλέον να εκδίδει κανένα φορολογικό στοιχείο.
Εντοπίστηκε από ελεγκτές της ΑΑΔΕ από ΔΟΥ της νησιωτικής Ελλάδας, οι οποίοι παρίσταναν τους ξένους τουρίστες, που αναζητούσαν μεταφορικό μέσο, ενώ του επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.’’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ