Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης στην Πεντέλη – Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
A101C5A4-2917-4D18-A1B2-30561CF4F95DΣε σπίτι στην Πεντέλη συνελήφθη, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.
Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε πειθήνια, όταν του το ζήτησαν.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης.
Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο Μπαρμπαρούσης, οδηγείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
Την εντολή για την ποινική δίωξή του είχε δώσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ο οποίος ζητούσε να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας και ξεκαθάριζε με σαφήνεια ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.
Είχε προηγηθεί η άμεση κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να στείλει τα πρακτικά της Βουλής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο και ακολούθησε η από κοινού ενέργεια των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή του Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι έσπευσαν στον Αρειο Πάγο και προσκόμισαν στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Ζαχαρή, τόσο το βίντεο με τον αντιδημοκρατικό και πραξικοπηματικό οχετό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής όσο και επικυρωμένα πρακτικά του ναζιστικού παραληρήματός του στη Βουλή, καταθέτοντας μήνυση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ