Τελειώνει η παρένθεση Μητσοτακη στην ηγεσία της ΝΔ! Αλλάζουν αρχηγό για να μην στραπατσαριστει το κομμα στις επόμενες εκλογες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΟΜΙΛΙΑΕδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει πεποίθηση σε κορυφαία στελέχη της ΝΔ πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα έχει τύχη στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, με την παρούσα ηγεσία, δηλαδή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι του κόμματος. Κάθε πρωτοβουλία, κάθε κίνηση του προέδρου της ΝΔ οδηγεί σε αληθινό “Βατερλό” το κόμμα, όπως συνέβη και τις προάλλες με την πρόταση μομφής.
Έχουν καταλάβει πλέον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αδύνατον διαδραματίσει τον ρόλο του ηγέτη σε μία νικηφόρα πορεία.

 
Έχει υποπέσει σε σφάλματα και γκάφες. Έχει καταντήσει κουραστικός και γραφικός με το διαρκές – αναντίστοιχο προς τη θέληση της κοινωνίας – αίτημα για εκλογές. Έχει αποδειχθεί πως δεν μπορεί να κουμαντάρει τους ακραίους στο κόμμα του, αφού έχει καταντήσει έρμαιο της ακροδεξιάς σέχτας που καθορίζει πλέον τη γραμμή της ΝΔ.
Δεν μπορεί να δώσει ταυτότητα στη ΝΔ και δεν μπορεί να χαράξει στρατηγική, ενώ ακόμη αναζητά – και δεν βρίσκει – πειστικό αφήγημα πάνω στο οποίο θα στηρίξει την αντιπολιτευτική του γραμμή. Δεν έχει πειστική πρόταση για την οικονομία και έχει περιορίσει τον ρόλο του σε εκείνον του υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποτύχει και οι πλέον έμπειροι στο κόμμα του, πρόσωπα – κλειδιά στον νεοδημοκρατικό μηχανισμό αντιλαμβάνονται πως το πρόβλημα της ΝΔ είναι ένα: Η έλλειψη ηγεσίας ή άλλως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην περίπτωση της πρότασης μομφής που οδήγησε τον Μητσοτάκη σε νέα κοινοβουλευτική συντριβή επιβεβαιώθηκε αυτή ακριβώς η πραγματικότητα. Τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποκτήσει διεθνή ακτινοβολία, προτείνεται για Νόμπελ Ειρήνης, λύνει ένα προς ένα τα προβλήματα που δημιούργησε το πολιτικό προσωπικό του χθες, βγάζει τη χώρα από την κρίση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γελοιοποιείται, απομονώνεται διεθνώς και αναζητά σωσίβιο μέσω της ακροδεξιάς στροφής που επιχειρεί.
Εκτός αυτών: Ο Μητσοτάκης και η σύζυγός του εμπλέκονται σε σειρά σκανδάλων. Το ίδιο και κορυφαία στελέχη του κόμματός του. Το επιτελείο του είναι διαπιστωμένα ανίκανο και ο ίδιος έχει καταντήσει το παιδί για τα θελήματα του Σαμαρά, του Άδωνι και του Βορίδη.
Όλα αυτά έχουν προβληματίσει σημαντικά τμήματα του νοεδημοκρατικού μηχανισμού, στελεχών και ψηφοφόρων, που θέλουν σήμερα να σώσουν ότι μπορούν, αν βέβαια σώζεται. Τι σκέφτονται οι σοβαροί νεοδημοκράτες; Να αλλάξει η ηγεσία της ΝΔ ακόμη και πριν από τις επόμενες εκλογές. Εδώ στο PERIODISTA.GR έχουμε γράψει εδώ και καιρό πως στη ΝΔ έχουν βρει ήδη τον αντικαταστάτη του Μητσοτάκη.
Το σχέδιο αναλύει ο Γιώργος Λακόπουλος στο anoixtoparathyro.gr. Διαβάστε τι γράφει: 
Σ’ αυτό το σκηνικό της απογοήτευσης διευρύνεται περισσότερο μεταξύ  των κομματικών στελεχών και των παλαιών πολιτικών παραγόντων της  ΝΔ -αλλά και σε εξωτερικούς υποστηρικτές της που επενδύουν στην επικράτηση της-η ιδέα να ερευνηθει η αλλαγή ηγεσίας πριν από τις εκλογές, κατά το πρότυπο του Ευάγγελου Αβέρωφ το 1984.
«Αν δεν τον κάνουμε Αβέρωφ , θα γίνει μόνος του Έβερτ» λέει πεπειραμένος παράγοντας που θυμάται   πόσο μεγάλη κομματική επένδυση είχε γίνει στο πρόσωπο του  «Μπουλντόζα» – που ηταν συμπαθής εν αντιθεσει με τον Κυριάκο- και πήγε στράφι . Ηττήθηκε από τον Σημίτη, πρωτίστως λόγω των προσωπικών αδυναμιών του.
Στην περίπτωση Μητσοτάκη αυτές οι αδυναμίες είναι περισσότερες, εμφανέστερες και σε πολλά επίπεδα. Οι διορατικοί  βλέπουν ήδη ότι ο σημερινός  επικεφαλής της ΝΔ δεν θα αντέξει στις ασφυκτικές συνθήκες της προσεχούς προεκλογικής περιόδου . Ο αντιπαλός του  δεν  έχει στίγματα σε βάρος του  και θα  παρουσιάσει κατάλογο επιτυχιών με ευρωπαϊκή και διεθνή επικύρωση, θα καταθέσει σχέδιο για το μέλλον . Πρωτίστως του έχει παρει τον άέρα και έχει το ηθικό πλεονέκτημα, απέναντι σε σκάνδαλα και προβληματικές συμπεριφορές παραγόντων της ΝΔ που  εναγκαλίζεται και καλύπτει  ο Μητσοτάκης.
» Πως θα πάμε  σε εκλογές  όταν ακόμη και ένας  ανακριτής μπορεί να μας τινάξει στον αέρα;» λένε κάποιοι στη ΝΔ.  Αλλοι απορούν πως έφτασε η ΝΔ στο σημειο να …καταγγέλει τυην Ευρώπη επειδη στηρίζει την  Έλλάδα  και να διακηρύσεσει  στη Βουλη ο επικεφαλής της οτι < το κάνουν για το δικό τους συμφέρον>.
Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί αν ο Μητσοτάκης  -στηριζόμενος στον προσωπικό μηχανισμό των ερασιτεχνών που διαμορφώνει για να εξοβελίσει τους υπολοίπους-μπορεί να αντισταθεί στην ενδεχομένη αξίωση να εγκαταλείψει την ηγεσία για να πάει η ΝΔ στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κιόλας , με ικανότερο αρχηγό.  Ήτοι, να διαμορφώσει εγκαίρως προϋποθέσεις εκλογικής νίκης με πραγματικά πολιτικά δεδομένα και επαρκή ηγεσία που θα αναδεικνύει την ταυτότητά της -και όχι με διατεταγμένες δημοσκοπήσεις που δεν εμπιστεύεται κανείς.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό το καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο για τον ίδιο, καθώς πρέπει να βρει τρόπο να αποφύγει τη διάσπαση και ταυτόχρονα να επαναβεβαιώσει τη θέση του ως πρόεδρος του κόμματος. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.
Πηγη: periodista.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ