7/05/2021

Ένα "έξυπνο" μπουφάν για ποδηλάτες! (βίντεο)

smart jacket
Δύσκολη η ζωή των ποδηλατών μέσα στις πόλεις, που πάντα είναι οι αδύναμοι κρίκοι των δρόμων. Η ασφάλεια προέχει και όπως φαίνεται αυτός ήταν ο βασικός πυλώνας που η Ford δημιούργησε ένα έξυπνο μπουφάν, το οποίο επιτρέπει στους αναβάτες να κινηθούν ευκολότερα, επισημαίνοντας στους άλλους την παρουσία και τις προθέσεις τους μέσω της σχετικής εφαρμογής στο κινητό.

Το έξυπνο μπουφάν διαθέτει μανίκια που ανάβουν, υποδεικνύοντας πότε ο αναβάτης σκοπεύει να κατευθυνθεί δεξιά ή αριστερά. Ακόμα, όταν αυτό είναι συνδεδεμένο σε smartphone, η εφαρμογή δημιουργεί μικρο-δονήσεις στο αντίστοιχο μανίκι, ώστε ο αναβάτης να γνωρίζει προς τα πού να κατευθυνθεί και σε ποιες διαδρομές να κινηθεί αποφεύγοντας πολυσύχναστους δρόμους και διασταυρώσεις.
https://youtu.be/SQH1PCmeO_I
Είναι επίσης, συνδεδεμένο με το κινητό.. Ακουστικές και απτικές αλληλεπιδράσεις επιτρέπουν στους αναβάτες να απαντήσουν κλήσεις, να διαβάσουν μηνύματα και να επαναλάβουν οδηγίες πλοήγησης. Επίσης, το μπουφάν διαθέτει ενσωματωμένο φως που αναβοσβήνει κατά το φρενάρισμα.
«Το έξυπνο μπουφάν μας βοηθά να καταλάβουμε καλύτερα το πώς οι διαφορετικοί παίκτες που συμμετέχουν στο οικοσύστημα των αστικών μετακινήσεων –ποδηλάτες, αυτοκίνητα και πεζοί- μπορούν να συνυπάρξουν αποτελεσματικότερα, χρησιμοποιώντας έξυπνες τεχνολογίες και εφαρμόζοντας τα ευρήματα σε μελλοντικές ιδέες”.
Το έξυπνο μπουφάν υπογραμμίζει την συλλογική προσέγγιση της Ford στην καινοτομία αφού αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Lumo, εξειδικευμένη σε ποδηλατικά ρούχα και την Tome, εξειδικευμένη σε λογισμικό πλοήγησης.
smart jacket1
smart jacket2
http://fordeurope.blogspot.com/2018/06/bright-idea-smart-jacket-for-cyclists.html
[tanea.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ