22/04/2021

Μπορεί ο βουλευτής Σέλτσας να διαψεύδει, αλλά η Ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ότι επιχείρησε να προάγει ότι «υφίσταται Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα». Πράγμα ψευδές, αλυτρωτικό, που καθιστά αντιευρωπαϊκή ακόμα και την συμφωνία.

image 7531
Όπως αποκάλυψε το thepresident.gr, σύμφωνα με την έκθεση του HELSINKI WATCH «Denying Ethnic Identity: The Macedonians of Greece» (έκδοση 1994)», ο Κωνσταντίνος Σέλτσας του Δημητρίου, το 1990, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο της Φλώρινας προκειμένου να αναγνωριστεί το σωματείο τους «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», που επιδιώκει την προαγωγή του «μακεδονικού πολιτισμού» στην περιοχή της Φλώρινας.
Την 1η Μαρτίου 1990 το Πρωτοδικείο της Φλώρινας απορρίπτει το αίτημα για αναγνώριση του συλλόγου, κρίνοντας ότι «πραγματικός σκοπός του συλλόγου είναι η επιδίωξη της καλλιέργειας εντυπώσεων περί υπάρξεως Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο αντιβαίνει το Εθνικό συμφέρον αυτής και εντεύθεν ευθέως στο Νόμο».
Απορριπτική ήταν επίσης και η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης στις 6 Μαΐου 1991. Το δικαστήριο έκρινε ότι «δεν υφίσταται ιστορικά αποκρουστέα σλαβομακεδονική μειονότητα» και διαβλέπει επίσης «πρόθεση των ιδρυτών για διάσπαση της ακεραιότητας της χώρας».
Στη συνέχεια, τα μέλη του συλλόγου καταθέτουν αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Εφετείου και στις 20 Μάιου 1994 ο Άρειος Πάγος απορρίπτει την αίτηση.
Το 1997, οι εκπρόσωποι του σωματείου εκπροσωπούμενοι από τη δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ, προσφεύγουν στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να καταδικαστεί τη χώρα μας.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που καταθέτουν το αίτημα εμφανίζεται ένας συνεπώνυμος του κ. Σέλτσα, επίσης οδοντίατρος και επίσης γεννηθείς στη Φλώρινα το 1956.
Η αίτησή τους αφορούσε τη γνωστή υπόθεση ίδρυσης «Στέγης Μακεδονικού πολιτισμού», η οποία θα προήγαγε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «Μακεδονικής μειονότητας» στη Φλώρινα!
Τα πρόσωπα που προσφεύγουν κατά της Ελλάδας, ισχυρίζονται ευθέως ότι είναι «Μακεδόνες» και ότι χαρακτηρίζονται από «Μακεδονική εθνική συνείδηση»!
Όπως ήταν προφανές και όπως άλλωστε αναφέρει το έγγραφο της προσφυγής, όλες οι βαθμίδες των Ελληνικών Δικαστηρίων απέρριψαν τις αιτήσεις των παραπάνω προσώπων, ισχυριζόμενες ότι οι πραγματικοί σκοποί του σωματείου, δεν ήταν η προαγωγή του πολιτισμού της περιοχής, αλλά η προαγωγή της θέσης ότι «υφίσταται Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».
Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον βουλευτή ο οποίος επιβεβαίωσε την προσφυγή, όχι, όμως όπως υποστηρίζει, για να αναγνωριστεί «μακεδονική μειονότητα», αλλά «μακεδονική» γλώσσα και πολιτισμός.

Πληροφορίες: thepresident.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ