Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία «παγώνει» την πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CB28D596-5717-427A-B84D-B2BE147A848BΟι Τούρκοι δηλώνουν μεν ότι έχουν εναλλακτικές για να αντιμετωπίσουν την απόφαση των ΗΠΑ να μην τους πουλήσει τα F-35, αλλά η Μόσχα έβαλε… φρένο στις προσδοκίες της Αγκυρας ότι θα καλύψει το κενό με ρωσικά SU-57.
Απαντώντας εμμέσως στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά και τον Μπιναλί Γιλντιρίμ- ο τελευταίος την Τρίτη διεμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι η χώρα του έχει εναλλακτικές- ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Αμυνας της Δούμας χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για πώληση ρωσικών μαχητικών SU-57 στην Τουρκία.

 
Ο Τσαβούσογλου έχει δηλώσει ότι η Αγκυρα εξετάζει αυτή την εναλλακτική, αν οι ΗΠΑ τελικά δεν πουλήσουν την Τουρκία F-35, σαν αντίδραση επειδή η Τουρκία αγόρασε τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400.
«Προτού γίνουν οι οποιεσδήποτε συμφωνίες που αφορούν πωλήσεις εξοπλισμών, όλα ελέγχονται, λαμβάνεται επίσης υπ όψιν και ο πολιτικός προσανατολισμός της μιας ή της άλλης χώρας, όπως και η στάση που τηρεί έναντι της χώρας μας», δήλωσε ο Γιούρι Σβίτκιν για το θέμα.
«Η προσωπική μου άποψη είναι η ακόλουθη: θα έλεγα ότι προς το παρόν είναι πρόωρο να μιλάει κανείς για το ενδεχόμενο πώλησης των αεροσκαφών SU-57 σε αντικατάσταση των F-35», τόνισε ακόμη ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της Δούμας.
kontranews.gr periodista.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ