Η ζωή και η καριέρα της πολυτάλαντης Ρίκας Βαγιάνη που έφυγε μόλις 56 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 χρονών, η Ρίκα Βαγιάνη, βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς της ανθρώπους. Η δημοσιογράφος τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς έδινε μάχη με τον καρκίνο, κάτι που λίγοι γνώριζαν.
Η Μαρίκα Ζούλα ή Ρίκα Βαγιάνη, όπως ήταν γνωστή, ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε το 1962. Μεγάλωσε στο Παγκράτι και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου, το 1982.
Λίγοι ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάνη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφοΓιάννη Διακογιάννη, που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του.
http://www.youtube.com/embed/nwx6RhoyLdo
Ήδη, από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έπαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα, είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
http://www.youtube.com/embed/m02KDcOyPtM
Διετέλεσε συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης των περιοδικών “Cosmopolitan” και “Colt”, ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο».
Την ίδια εποχή έπαιζε σαν ηθοποιός σε παραστάσεις μαθητείας, στο Εθνικό Θέατρο, το Θεσσαλικό Θέατρο, σε ιδιωτικές θεατρικές επιχειρήσεις, παίζοντας από επιθεώρηση ως Broadway μιούζικαλ.
Εργάστηκε επίσης, στο Κανάλι 1, τον ΤΟΡ FM, το AΘHNA 9,84, τον ROCK FM και το ANTENNA RADIO.
Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.
http://www.youtube.com/embed/90awLIl9GKg
http://www.youtube.com/embed/Me_VNdIrDxs
Ήταν παντρεμένη με τον Νίκο Στεφανή με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Οδυσσέα. Πριν από χρόνια, μάλιστα, είχαν εγκατασταθεί οικογενειακώς για ένα διάστημα στο Περθ της Αυστραλίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, η δημοσιογράφος δραστηριοποιήθηκε εκ νέου στη δουλειά της, ενώ το 2015 κατέβηκε υποψήφια με το Ποτάμι.
Η ίδια έδινε σπάνια συνεντεύξεις. Όταν, όμως, έκανε ήταν… χείμαρρος. «Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να ζεις με λίγα. Όχι σαν άσκηση πολιτικής, νομίζω ότι είναι σημαντικό για την ψυχή σου. Αν θέλεις πολλά κι ακόμα περισσότερα, δεν γίνεσαι ποτέ χαρούμενος», είχε δηλώσει.
Ήταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία.
http://www.youtube.com/embed/edt_jYJpwSI
http://www.youtube.com/embed/56fDX2gQAA0

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ