Οι 36 περιοχές με πολεοδομικές παγίδες στην Αττικής που κινδυνεύουν να γίνουν νέο… Μάτι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΦΩΤΙΑ,ΠΥΡΚΑΓΙΑ,ΝΕΚΡΟΙ,ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ,ΚΙΝΕΤΑ,ΚΙΝΕΤΤΑ,ΜΑΤΙ,ΡΑΦΗΝΑ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ,Όλα τα στοιχεία και τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τις φωτιές που έπληξαν την Αττική την 23η Ιουλίου. Η κατεύθυνση του αέρα, οι ανύπαρκτες δίοδοι εξόδου προς την θάλασσα για τους πολίτες στο Μάτι και το μέγεθος της έκτασης που μετατράπηκε σε στάχτη. Τι αναφέρει η έρευνα της ομάδας του κ. Λέκκα Σε συγκλονιστικά συμπεράσματα κατέληξε η ομάδα του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα ο οποίος δίνει στη δημοσιότητα το σύνολο της διαρκούς επιστημονικής έρευνας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και του ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που πραγματοποίησε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι. και το News 24/7 αλλά και το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, καλύπτουν λεπτό προς λεπτό. Μεταξύ των άλλων η ομάδα του καθηγητή κ. Ευθύμη Λέκκα αναλύει το χρονολόγιο της κατεύθυνσης και της έντασης των ανέμων, αποτυπώνει το μέγεθος της έκτασης που κάηκε, αλλά και την ταχύτητα του πύρινου μετώπου. Η έρευνα του καθηγητή Ευθύμη Λέκκα και της ομάδας του για την φωτιά στο Μάτι Μάλιστα, συγκλονίζουν οι ανύπαρκτες δίοδοι εξόδου για τους πολίτες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν, με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο, και η αποτύπωση με τα 35 εγκαταλειμμένα σε συμφόρηση και σε πολύ μικρό χώρο, καμένα αυτοκίνητα.

Οι 36 περιοχές της Αττικής που κινδυνεύουν να γίνουν νέο… Μάτι!

Οι 94 έως τώρα νεκροί από τη φονική πυρκαγιά σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα υπενθυμίζουν με τον πιο μακάβριο τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κρατικός μηχανισμός και την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων αντιμετώπισης καταστροφών. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές στο κομμάτι αυτό, με κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την αντικατάστασή της από την Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.
Το Μάτι όμως και οι γύρω περιοχές δεν είναι οι μοναδικές στην Αττική που μπορεί να φέρουν νέες τραγωδίες. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» συνολικά 36 περιοχές με δάση και αυθαίρετη δόμηση θεωρεί η Πυροσβεστική «υψίστου κινδύνου».
Πρόκειται για περιοχές που έχουν διάσπαρτους οικισμούς μέσα στο δάσος, με προβληματική ρυμοτομία και λίγες διεξόδους για τους πολίτες σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.
Το σχέδιο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών για το 2018 που παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής» οι περιοχές αυτές στη Βορειοανατολική Αττική είναι: Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Λαύριο, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Λαγονήσι, Βάρη, Παιανία (ζώνη Υμηττού), μεγάλα τμήματα του Δήμου Σπατών – Αρτέμιδος, το 70% των εκτάσεων σε Κορωπί και Μαρκόπουλο, όπως και η περιοχή των Καλυβίων.
Στη Δυτική Αττική οι περιοχές αυτές είναι οι Άνω Φούσα, Ρουπάκι, Νεόκτιστα, Τζαβερδέλλα, Γκοριτσά, Νέα Ζώη, Κιάφα, Κόρακας, Μακριά Άμμος, Αγία Σωτήρα, Πουρνάρι, Καραούλι, Φίχθι, Πόρτο Γερμενό, Ψάθα, Αλεποχώρι, Άγιος Νεκτάριος Βιλίων, Κινέτα, Ντουράκος, Μάζι, Άγιος Παντελεήμονας, Παλαιοκούνδουρα και ορισμένες περιοχές στην Σαλαμίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ