Σε εξέλιξη η φωτιά στην Εύβοια με διάσπαρτες ενεργές εστίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

B30CA37F-55C2-467D-AFD8-DA32F0A302B6Παραμένει ενεργή η πυρκαγιά – Μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής στην Εύβοια, μετά τη δύσκολη -για τις πυροσβεστικές δυνάμεις- βραδιά.
Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε εξέλιξη, όπως ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Newsbomb.gr, με αρκετές διάσπαρτες ενεργές εστίες. Η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερα καθώς έχει κοπάσει και ο άνεμος αλλά οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή καθώς στην πορεία της ημέρας αναμένεται να αυξηθούν τα μποφόρ.
fwtia evoia
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr
Νωρίτερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ψαχνών Γιώργος Ψαθάς είχε κάνει λόγο για δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς στην Εύβοια σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα στην περιοχή των Ψαχνών κι εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.
Όπως ανέφερε το χωριό Κοντοδεσπότι εκκενώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Κυριακής, μέσα σε ένα τέταρτο, ενώ όπως σημείωσε από τις φλόγες, δεν υπάρχει καμία ζημιά σε σπίτια, παρά μόνο δυο αποθήκες και μια κτηνοτροφική μονάδα που έχουν καεί.
Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού. «Η φωτιά εκδηλώθηκε στις τρεις το μεσημέρι σε ένα σημείο περίεργο πλησίον του δρόμου, όπου δεν υπήρχε καμία δραστηριότητα, αυτό μας προβληματίζει», ανέφερε μεταξύ άλλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ