18/04/2021

Οριστικά αθώος ο Τάσος Θεοφίλου

9b72aef8 e1df 43f7 92c8 1d48edfb07c3Με απόφαση του Αρείου Πάγου απορρίφθηκε η εισαγγελική αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του αναρχικού που είχε κατηγορηθεί για ληστεία και συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. 
Με την υπ αριθμόν 1333/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου απορρίφθηκε η εισαγγελική αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τον Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος πλέον αθωώνεται οριστικά και αμετάκλητα.
Ο Τάσος Θεοφίλου είχε συλληφθεί το 2012 και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα το 2014, σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, για την υπόθεση της ληστείας σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πάρο, κατά την οποία είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας πολίτης.
Επίσης είχε κατηγορηθεί για ένταξη και συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Ο ίδιος ποτέ δεν παραδέχθηκε σχέση του με την οργάνωση. Ίσα ίσα που τους θεωρούσε “μηδενιστές” ενώ ο ίδιος δήλωνε και δηλώνει αναρχοκομμουνιστής.
Τελικά, αφού πέρασε πέντε χρόνια στη φυλακή, περύσι τον Ιούλιο κρίθηκε αθώος απ΄το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Πάρου, ενώ είχε ήδη αθωωθεί πρωτόδικα για το σκέλος της ένταξης στην οργάνωση ΣΠΦ.
news247.gr
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ