Προκόπης Παυλόπουλος από την Κάρπαθο: Κάθε Ακρίτας, είναι η ψυχή της Ελλάδας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9996ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Κάρπαθος, 15.08.2018
Αισθάνομαι βαθειά συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Όταν είχα έρθει στην Κάρπαθο για πρώτη φορά, μου είχε ζητηθεί να περάσω έστω και για μια μικρή επίσκεψη από την Όλυμπο. Σας είχα πει ότι τούτος ο ιστορικός Τόπος, η Όλυμπος, είναι Τόπος προσκυνήματος. Για αυτό είχα τονίσει ότι θα ‘ρθω, και θα ‘ρθω την ημέρα που γιορτάζει η Όλυμπος, την ημέρα της Παναγιάς. Βρίσκομαι σήμερα εδώ ανήμερα της Παναγιάς, και για να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί είσθε η ψυχή του Τόπου μας. Κάθε ακρίτας είναι η ψυχή της Ελλάδας. Και για να σας ευχαριστήσω λοιπόν, για αυτό το οποίο είσθε και εκφράζετε, και για την δύναμη την οποία μας δίνετε και μου δίνετε, αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Σήμερα είναι μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης, Σεβασμιώτατε. Η Γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Πάσχα του Καλοκαιριού. Ξεκινήσατε με το Τροπάριο το οποίο είναι το Τροπάριο της Ημέρας, το «εν τη Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε». Θα μου επιτρέψετε έναν άλλον ύμνο στην Παναγία που ταιριάζει στις μέρες μας για τον Τόπο μας: «Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, Σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε.» Το χρειαζόμαστε αυτό σήμερα όλοι. Συγχωρέστε μου αυτή την συγκίνηση που είναι καθαρά ανθρώπινη γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε, όπως σας είπα πριν, αυτές τις ώρες την δύναμη που μας δίνετε. Την δύναμη να λέμε από εδώ ότι θα υπερασπισθούμε αυτόν τον Τόπο για την Ιστορία μας, για την μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, και για την Διεθνή Κοινότητα. Γιατί η Ελλάδα σήμερα ιδίως, στους ταραγμένους καιρούς και σ’ αυτήν την περιοχή, είναι μια Χώρα σταθερότητας και Δημοκρατίας, η οποία είναι φύλακας του Πολιτισμού μας. Ενός Πολιτισμού που διαλέγεται με όλους τους Πολιτισμούς, γιατί μόνο μέσα από τον διάλογο των Πολιτισμών μπορεί να υπάρξει Ειρήνη. Και αυτό μας το διδάσκει αυτός ο Τόπος, αυτό το ιστορικό νησί, η ιστορική Όλυμπος ιδίως. Κι ύστερα –το είπα και το πρωί, θα το επαναλάβω και τώρα- πώς άραγε να αποσυνδέσει κανείς, την αποφυλάκιση και απελευθέρωση των Στρατιωτικών μας από την Επέτειο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου; Την ευχαριστούμε και για αυτό. Γιατί πάντα προστάτευε και προστατεύει αυτόν τον Τόπο. Πάντα είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός σ’ όλους τους αγώνες, όχι μόνο τους Στρατιωτικούς, τους αγώνες του Λαού και του Έθνους μας. Αγώνες που πρέπει να κάνουμε τούτους τους καιρούς, με μεγαλύτερο θάρρος, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, και με μεγαλύτερη ενότητα μεταξύ μας. Καταλήγω κυρίες και κύριοι, από αυτόν τον ιστορικό Τόπο, με το γεγονός ότι πέραν των άλλων, εδώ η Κάρπαθος, η Όλυμπος, μας εμπνέουν και τούτο: Εμείς οι Έλληνες ό,τι σημαντικό καταφέραμε στην Ιστορία μας, το καταφέραμε ενωμένοι. Και δεν ξεχνάμε ότι οι διχόνοιες και ο διχασμός μας στοίχισαν ακριβά, ακόμα και τμήματα του εθνικού μας κορμού. Όπως σας έλεγα και στο μήνυμά μου, κατά την Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, το Δικαστήριο της Ιστορίας δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει ποτέ στο μέλλον, κανενός είδους διχόνοια και διχασμό μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά. Έχουμε εύρος στην Δημοκρατία. Οι Δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις είναι απόλυτα φυσικό να έχουν τις διαφορές τους. Είναι απόλυτα φυσικό να στηρίζουν τις απόψεις τους και την ιδεολογία τους. Αλλά σε ένα πράγμα δεν μπορούν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις, στους μεγάλους στόχους εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος και ιδίως στα εθνικά μας θέματα. Εκεί η ενότητα είναι και θα παραμείνει αρραγής. Και αυτός είναι ο ρόλος μου. Για αυτό σας είπα ότι τούτος ο Τόπος, είναι πηγή δύναμης για μένα, για όλους μας. Και πηγή διδαγμάτων.
Κύριε Δήμαρχε, φεύγω από αυτόν τον Τόπο, να είσθε βέβαιος ότι θα ξανάρθω, γιατί το ‘χω ανάγκη, πρώτα εγώ. Φεύγω από αυτόν τον Τόπο, πολύ πλουσιότερος σε αισθήματα.
Χρόνια σας πολλά, καλή δύναμη, να είναι η Παναγιά πάντα κοντά μας και να μας προστατεύει.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ