Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ-Οι ΗΠΑ έφτιαξαν δικό τους δρόμο στις Βάσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εγκαίνια ενός δρόμου, ο οποίος συνδέει την αεροπορική βάση του Μουζουρά με τη ναυτική βάση των Αμερικανών στο Μαράθι, πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά, με στόχο την διευκόλυνση της μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού. Μάλιστα το κόστος του έργου έφτασε τα 1,3 εκ. δολάρια, χρηματοδότηση η οποία προήλθε απευθείας από το Δημόσιο των ΗΠΑ.

Ο δρόμος εγκαινιάστηκε παρουσία εκπροσώπων της Αμερικανικής Ευκολίας, της 115 Πτέρυγας Μάχης και του ανάδοχου εργολάβου ενώ η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε, αφού προχώρησαν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις.
Όπως αναφέρει το «zarpanews», ο διοικητής τεχνικών έργων της «NSA Souda Bay» Lt. Ryan White τόνισε ότι «η ολοκλήρωση αυτού του έργου εξαλείφει την ανάγκη να εκτελούνται μεταφορές στους δημόσιους δρόμους που έχουν ιδιαίτερα μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο ενώ επιτρέπει και την παράκαμψη των πυκνοκατοικημένων περιοχών», εξηγώντας πως έτσι αυξάνεται η ασφάλεια των μεταφορών.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου ήρθε απευθείας από το αμερικάνικο Δημόσιο, σε συνεργασία με τις τοπικές Χανιώτικες αρχές.
dromos-ameriki-xania1 Ο δρόμος ο οποίος συνδέει την αεροπορική βάση του Μουζουρά με τη ναυτική βάση των Αμερικανών στο Μαράθι | zarpanews.gr
Με πληροφορίες από το «zarpanews»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ