Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι γονείς όταν βάζουν τα μωρά τους στο αυτοκίνητο -Πώς να το διορθώσετε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

E420521E-EE2B-46D7-879C-DCA863C069A6Το να είσαι γονιός είναι κάτι πολύ δύσκολο.
Έχεις πολλά καθήκοντα και υποχρεώσεις ώστε να κρατάς το παιδί σου ασφαλές και προστατευμένο.
Έρευνα βρήκε ότι ένας μεγάλος αριθμός γονιών κάνει ένα συγκεκριμένο λάθος, κάτι μη αναμενόμενο.

 
Συγκεκριμένα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στοJournal of Pediatrics, βρήκε ότι το 95% των γονιών κάνουν ένα λάθος όταν βάζουν τα μωρά τους στο αυτοκίνητο και τα τοποθετούν στις ειδικές θέσεις.
Όμως, ένα λάθος επικρατεί στο 86% των γονιών.
Το λάθος αυτό είναι ότι αποτυγχάνουν να τοποθετήσουν το μωρό ή το παιδί τους στη σωστή θέση στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

Οι ερευνητές ρώτησαν μια ομάδα από μητέρες ηλικίας 24-35, αφότου ελέγχτηκαν τα αυτοκίνητά τους από ειδικούς για την ασφάλεια.

Shutterstock
«Έρευνες έδειξαν ότι μια λανθασμένη γωνία ξαπλώματος του μωρού μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό, ειδικά αν είναι πολύ όρθιο, καθώς μπορεί να πέσει μπροστά με το κεφάλι του και να φράξει τους αεραγωγούς», αναφέρει ο δρ. Benjamin Hoffman, υπεύθυνος για την εκπόνηση της έρευνας, στο Popsugar.
«Το να έχεις το κλιπ της ζώνης πολύ χαμηλά μπορεί να κάνει το παιδί να γλιστρήσει, καθώς έχουν υπάρξει περιπτώσεις στραγγαλισμού από αυτό».
shutterstock
Η έρευνα βρήκε ότι το 77% των καθισμάτων του μωρού ήταν τοποθετημένα με λάθος τρόπο. Οι μισοί συμμετέχοντες έκαναν έως πέντε λάθη, ενώ μόνο το 20% έκανε μόνο ένα. Το 89% των λαθών θεωρήθηκαν σοβαρά.
Το 70% των γονιών δεν τοποθετούσαν άνετα τους ιμάντες της ζώνης γύρω από τα παιδιά. Το 1/3 τοποθετούσε τους ιμάντες πολύ χαμηλά και το 31% χρησιμοποιούσε λανθασμένο κούμπωμα στη ζώνη.
shutterstock
Tips:

  • Η ζώνη πρέπει να κλείνει στο ύψος της μασχάλης
  • Οι ιμάντες πρέπει να είναι αναπαυτικοί και όχι μπερδεμένοι ή πολύ σφιχτοί
  • Το κεφάλι του παιδιού πρέπει να είναι τρία εκατοστά πιο κάτω από την κορυφή του καθίσματος

Πηγη: bobary.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ