Όταν η 17Ν χτύπησε τούρκους σε αντίποινα για την δολοφονία του ήρωα Θεοφίλου Γεωργιάδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΑρκετοί έλληνες δεν γνωρίζουν γιατί η Τουρκία έβγαλε οργισμένη ανακοίνωση κατά της άδειας που δόθηκε στο Δημήτρη Κουφοντίνα. 49394C09-63A6-4906-AA7B-0C0E000EDF2C

Η εξήγηση κρύβεται σε ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα της 17 Νοέμβρη σε τουρκικό στόχο. Χτυπήματα που ξεκίνησαν ως αντίποινα για την άνανδρη δολοφονία του ήρωα Θεοφίλου Γεωργιάδη από την ΜΙΤ και ελληνόφωνους προδότες οι οποίοι ως αμοιβή πήραν 5 kg ηρωίνη τουρκικής προέλευσης.

 Η προκήρυξη μάλιστα για αυτό το χτύπημα αποτελεί κόλαφο με πολύ σημαντικά στοιχεία για την τότε σύμπλευση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. και την συγκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου της Καλτσεστρουτσι. Διαβάστε τη:

1994-07-04 Σιπαχίογλου

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Κομάντος Θεόφιλος Γεωργιάδης
Αθήνα 4-7-94

Όσοι παρακολούθησαν έστω και περιστασιακά τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία από τα Δυτικά ΜΜΕ, θα παρατήρησαν ότι ένας νέος όρος έκανε την εμφάνιση του για να χαρακτηρίσει το βασικό και κύριο έγκλημα που επεσκίασε όλα τα υπόλοιπα.
Όρος που, διανθισμένος με τις απαραίτητες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, πραγματικές, φανταστικές ή μονόπλευρες, αρκούσε η απλή αναφορά του για να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών της δυτικής κοινής γνώμης ενάντια στους υποτιθέμενους ενόχους. Είναι αυτό της εθνικής εκκαθάρισης ή εθνικού ξεκαθαρίσματος. Η χρησιμοποίηση ένοπλης βίας από μια εθνότητα ενάντια σε μια άλλη πούναι συνήθως μειονότητα και με την οποία συζούσε στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, με στόχο την τελική απομάκρυνση της από τον κοινό πάτριο χώρο. Είτε με την φυσική της εξόντωση είτε υποχρεώνοντας την βίαια να εγκαταλείψει τα εδάφη της και να μετακινηθεί αλλού.

Έτσι είδαμε τα Δυτικά ΜΜΕ, τα τόσο προσηλωμένα στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και στα δικαιώματα των εθνοτήτων αλλά και τη Δυτική κοινή γνώμη που τα ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια να απαιτούν με ιερή αγανάκτηση και για λόγους καθαρά «ουμανιστικούς» τη στρατιωτική επέμβαση με δυνάμεις του ΝΑΤΟ είτε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ενάντια στους «εγκληματίες Σέρβους» ενόχους του «εθνικού ξεκαθαρίσματος» των Μουσουλμάνων της Βοσνίας.

Αποκρύβοντας βέβαια επιμελώς το γεγονός ότι όσα καταμαρτυρούσαν στους Σέρβους, τα ίδια ακριβώς απεργάζονταν τόσο οι Κροάτες, όσο και οι Μουσουλμάνοι κατά των Σέρβων της Βοσνίας. Είδαμε να εφαρμόζεται ένα σκληρό οικονομικό εμπάργκο ενάντια στη Σερβία τιμωρώντας την σαν υπεύθυνη για την παραπάνω δράση «εθνικής εκκαθάρισης» των Σέρβων της Βοσνίας. Είδαμε τελεσίγραφα, απειλές επέμβασης που ματαιώθηκε στο παρά πέντε, αεροπορικές επιδρομές.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη Βοσνία, σ’ ένα χώρο όχι και τόσο μακρυνό συντελείται με ιδιαίτερη επιμέλεια εδώ και 20 χρόνια το ίδιο ακριβώς έγκλημα της «εθνικής εκκαθάρισης» χωρίς βέβαια να συγκινείται κανένας στη Δύση. Όσα έγιναν στην Κύπρο, από τον τουρκικό επεκτατισμό ενάντια στους Ελληνο-κύπριους συνιστούν αυτό ακριβώς το έγκλημα της «εθνικής εκκαθάρισης».

Στρατιωτική εισβολή το ’74, κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους της Κύπρου, φυσική εξόντωση 2.000 Κυπρίων, ξερίζωμα απ’ τα σπίτια τους κι εξαναγκασμός σε εγκατάλειψη του πάτριου εδάφους και προσφυγιά για 200.000 Ελληνοκύπριους. Υποχρέωση της Τουρκοκυπριακής μειονότητας που ήταν διασκορπισμένη σε ποσοστό 18% σε όλη την Κύπρο να μετακινηθεί στον κατεχόμενο Βορρά. Μεταφορά άνω των 30.000 εποίκων από την Τουρκία κι εγκατάσταση τους στα κατεχόμενα με στόχο την αλλαγή της πληθυσμιακής σχέσης. Παραμονή ισχυρότατων Τούρκικων στρατιωτικών δυνάμεων στα κατεχόμενα που μετατρέπει τη θέση των Ελληνοκύπριων σε καθεστώς ουσιαστικής ομηρίας και αυτούς σε πρόσφυγες υπό προθεσμία.

Γι’ αυτό λοιπόν το οφθαλμοφανές έγκλημα «εθνικής εκκαθάρισης» του τούρκικου επεκτατισμού ενάντια στους Ελληνοκύπριους, δεν είδαμε απ’ την πλευρά της Δύσης κανένα απ’ τα μέτρα που αποφάσισε στη Βοσνία.

Ούτε οικονομικό εμπάργκο ενάντια στην Τουρκία. Ούτε τελεσίγραφο να αποχωρήσουν τα Τούρκικα στρατεύματα κατοχής, ούτε απειλή στρατιωτικής επέμβασης. Πώς όμως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο όταν και ο τελευταίος Έλληνας γνωρίζει ότι το πάρα πάνω έγκλημα συντελέστηκε υπό τις ευλογίες, την καθοδήγηση, την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ και των άλλων Δυτικών Ευρωπαϊκών δυνάμεων; Όταν εξοπλίζουν αδιάκοπα την Τουρκία για να παίζει το ρόλο του χωροφύλακα της Δύσης στην περιοχή;

Παράλληλα έχουμε κι άλλο ένα έγκλημα «εθνικής εκκαθάρισης» που συντελείται σήμερα από τον τούρκικο μιλιταρισμό στην ίδια την Τουρκία στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. Οι τούρκικες στρατιωτικές δυνάμεις στον ανοιχτό πια πόλεμο τους ενάντια στους αντάρτες του Απελευθερωτικού Μετώπου του Κουρδιστάν που αγωνίζονται για το ιερό δικαίωμα τους στην αυτοδιάθεση — δικαίωμα που τους είχε αναγνωριστεί στη Συνθήκη των Σεβρών το 1920 όπως και για τους Αρμένιους και που ποτέ δεν τους παραχωρήθηκε— εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια την τακτική της «καμμένης γης».

Έχουν προχωρήσει στη συστηματική καταστροφή δια πυρός και σιδήρου εκατοντάδων χωριών του Κουρδιστάν, τη φυσική εξόντωση και βίαια μετακίνηση των Κούρδων κατοίκων τους, προς την πλευρά του Ιρακινού Κουρδιστάν με σκοπό και εδώ — όπως και στη Βόρεια Κύπρο — ν’ αλλάξουν την πληθυσμιακή σύνθεση του Τούρκικου Κουρδιστάν. Αυτή η «εθνική εκκαθάριση» που παίρνει τεράστιες διαστάσεις τελευταία, αγγίζοντας τα όρια της γενοκτονίας, δεν συγκινεί κανέναν στη Δύση, παρότι πρόσφατα υψώνονται ορισμένες μεμονομένες φωνές για την «καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Τουρκία!!!

Κι εκεί που το σκάνδαλο της σιωπής της Δύσης παίρνει χαρακτήρα κωμικο-τραγικό είναι όταν αυτή καλεί τούρκικες στρατιωτικές δυνάμεις που βαρύνονται μ’ αυτά τα εγκλήματα «εθνικής εκκαθάρισης» τόσο ενάντια στους Ελληνοκύπριους όσο και ενάντια στους Κούρδους, σαν δυνάμεις κυανόκρανων του ΟΗΕ, σαν δύναμη ειρηνοποιό στη Βοσνία. Αυτό και μόνο το μέτρο δείχνει ανάγλυφα το μέγεθος της πλήρους εξαχρείωσης, κατάπτωσης, εκμαυλισμού και πολιτικής χρεωκοπίας που χαρακτηρίζει σήμερα την πρακτική των Δυτικών Μεγάλων Δυνάμεων και τη «νέα τάξη πραγμάτων» τους.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ο θύτης τούρκικος επεκτατισμός όχι μόνο δεν στέργει στην απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής αλλά αντίθετα εγείρει από συνεχώς πιο προωθημένες θέσεις, μια σειρά από κλιμακούμενες διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας, με την ανοιχτή πια υποστήριξη των φίλων μας ΗΠΑ.

Αιγαίο, υφαλοκρηπίδα, παραβιάσεις εναέριου χώρου, ανοιχτές απειλές για τα νησιά της Δωδεκανήσου, Θράκη. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση η μόνη δυνατή πολιτική απάντηση μιας πραγματικά ανεξάρτητης ελληνικής κυβέρνησης θάταν η άρνηση οποιασδήποτε συζήτησης πριν την αποχώρηση των Τούρκικων στρατευμάτων κατοχής κι η παράλληλη σοβαρή προετοιμασία αμυντικής θωράκισης της Κύπρου. Αντίθετα οι κυβερνήσεις εθνικής μειοδοσίας της Ν.Δ. χτες, του ΠΑΣΟΚ σήμερα, μαζί με τους νονούς της μαφίας των ΜΜΕ προετοιμάζουν νέο Νταβός στο οποίο θα μεταβεί ο γραικύλος Παπανδρέου για διάλογο εφ’ όλης της ύλης.

Διάλογος στον οποίο ο θύτης θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αφού θα απειλεί ανά πάσα στιγμή να καταβροχθίσει και την υπόλοιπη Κύπρο με απλό περίπατο, και το θύμα θα υποχρεωθεί έτσι να υπογράψει νέες εξευτελιστικές υποχωρήσεις για λόγους «ρεαλισμού». Όσο για το περιβόητο νέο κοινό αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου, αποδείχθηκε ένα από τα γνωστά φούμαρα που εξαπολύουν οι τσαρλατάνοι καρεκλοκένταυροι πασόκοι για να παραμυθιάζουν τα αφελή μέλη της βάσης.

Στο σημείο αυτό θα παραθέσουμε με συντομία τις βασικές διαπιστώσεις μιας σφυγμομέτρησης της κυπριακής κοινής γνώμης από το Κυπριακό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών που έγινε σε χρονικό διάστημα που καλύπτει 10 χρόνια. Σφυγμομέτρηση που δείχνει τη πλήρη αντίθεση ανάμεσα στις διαθέσεις και τη συνείδηση των Ελληνοκυπρίων και αυτές των εξωνημένων πολιτικών ηγεσιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Στην ερώτηση αν δεδομένης της τούρκικης στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο αισθάνεστε ασφαλής απαντούν καθόλου ή λίγο το 70% το ’82 και το 67% το ’92.

Στην ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος να καταλάβουν όλη την Κύπρο απαντούν ναι το 48% το ’82 που γίνεται 58% το ’92!!! ·. Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είστε με την υποστήριξη της Ελλάδας στην άμυνα μας σήμερα απαντούν καθόλου ή λίγο 29% το ’82 που γίνεται 49% το ’88 μετά το Νταβός και παραμένει 46% το ’92.

Στην ερώτηση πόσο μία ισχυρή άμυνα θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική μας θέση έναντι των Τούρκων απαντούν πολύ και αρκετά το 63% το ’82 και το 67% το ’92.

Στην ερώτηση αν νομίζετε ότι σαν κράτος πρέπει να πάρουμε περισσότερα μέτρα για την άμυνα μας απαντούν ναι το 90% το ’82, και το 85% το ’92.

Στην ερώτηση τέλος αν νομίζετε ότι σαν κράτος θα πρέπει να κάνουμε περισσότερες οικονομικές θυσίες για την άμυνα μας απαντούν ναι το 89% το ’82 και το 76% το ’92.

Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον Ο. Χ. Σιπαχίογλου, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της διπλωματικής αποστολής της Τουρκίας. Σαν τέτιος και μέλος του πολιτικο-στρατιωτικου συμπλέγματος της Τουρκίας, υλοποιώντας και προωθώντας την επεκτατική πολιτική του στο πολιτικό-διπλωματικό επίπεδο, είναι συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα της «εθνικής εκκαθάρισης» ενάντια τόσο στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα όσο και ενάντια στον Κουρδικό λαό.

Θα εξακολουθήσουμε να χτυπάμε τα μέλη του πολιτικο-στρατιωτικου συμπλέγματος έως ότου πάρει συγκεκριμμένα μέτρα που να αίρουν έστω και μερικά τις συνέπειες από την εγκληματική πρακτική του της «εθνικής εκκαθάρισης» στην Κύπρο, με την αποχώρηση των Τούρκικων στρατευμάτων κατοχής.

Στέλνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους αντάρτες του ΕΑΜ Κουρδιστάν και τονίζουμε ότι η ενέργεια μας δεν κατευθύνεται ενάντια στον αδελφό Τούρκικο λαό αλλά ενάντια στη φασιστική πρακτική του τούρκικου πολιτικο-στρατιωτικου συμπλέγματος.

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Κομμάντος Θεόφιλος Γεωργιάδης
Αθήνα 4-7-94

Ο Κύπριος αγωνιστής Θεόφιλος Γεωργιάδης δολοφονήθηκε στις 20 Μάρτη του ’94 στην Κύπρο από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας της ΜΙΤ, επειδή σαν πραγματικός πατριώτης και διεθνιστής αγωνιστής θεωρούσε σαν στοιχειώδες καθήκον του να βοηθάει έμπρακτα πολιτικά και υλικά τον αγώνα του Κουρδικού λαού ενάντια στον τούρκικο φασιστικό επεκτατισμό.

Υ.Γ. Στην τελευταία προκήρυξη μας για το σκάνδαλο της ΑΓΕΤ Ηρακλής λέγαμε ότι η κυβέρνηση των απατεώνων της Ν.Δ. είχε εμπλέξει εσκεμμένα τα Τσιμέντα Χαλκίδας με την ΑΓΕΤ, επειδή ο Παπανδρέου είχε πάρει σαν μίζα, από τον ιδιοκτήτη τους Κιοσέογλου το παραδοσιακό σπίτι του στη Χώρα της Πάτμου αξίας 400 εκατομμυρίων κι έτσι τον είχανε στο χέρι. Όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα είτε δικαστικά είτε κοινοβουλευτικά επαλήθευσαν όσα λέγαμε ιδιαίτερα η πρόσφατη απόφαση Παπανδρέου να μην παραπεμφθεί κανένας νεοδημοκράτης πρώην υπεύθυνος για το σκάνδαλο της ΑΓΕΤ.

Η συγκεκριμένη καταγγελία μας για το σπίτι της Πάτμου αντιμετωπίστηκε με αμήχανη σιωπή από το περιβάλλον Παπανδρέου και γενικότερα από τον τύπο. Ένας όμως από τους γνωστούς νονούς της δημοσιογραφίας με το απύθμενο θράσος και την κουτοπονηριά του που τον διακρίνει θεώρησε καλό ν’ αρπάξει την ευκαιρία για να ρίξει ένα δήθεν περίτεχνο βέλος προς πολλές κατευθύνσεις, καλύπτοντας υποτίθεται τον Παπανδρέου και γράφοντας ένα απίθανο μαργαριτάρι στη γνωστή φυλλάδα του συγκροτήματος. Το σπίτι λέει το αγόρασε η γυναίκα του γιου του Αντρικού με 14 εκατομμύρια. Πέρα από τα γέλια που προκάλεσε —αφού με 14 εκατομμύρια δεν αγοράζεις ούτε υπόγειο στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας, ενώ στη Χώρα της Πάτμου το μικρότερο παραδοσιακό αξίζει πάνω από 100 εκατομμύρια— το παραπάνω μαργαριτάρι θεωρήθηκε σαν έμμεση ομολογία της μίζας, αφού το ποσό των 14 εκατομμυρίων μόνο σαν φραγκοδίφραγκα, σαν συμβολικό ποσό, σαν «έναντι»-κάλυψη της δωρεάς μπορεί να θεωρηθεί.
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΈτσι είχαν τα πράγματα όταν δημοσιεύτηκε πρόσφατα ο κατάλογος των μεγαλύτερων οφειλετών του Δημοσίου. Ποιος λοιπόν βρίσκεται πρώτος στον κατάλογο; Ο φίλος μας ο Κιοσέογλου των Τσιμέντων Χαλκίδας που χρωστάει 11 δισ. στο κράτος. Και ω του θαύματος κανένα από τα τσακάλια της δημοσιογραφίας δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι ο ίδιος Κιοσέογλου που «πούλησε» το σπίτι της Πάτμου στον Παπανδρέου για 14 εκατομμύρια. Το μαργαριτάρι λοιπόν της φυλλάδας του συγκροτήματος αποκαλύπτει καραμπινάτη περίπτωση χρηματισμού πρωθυπουργού, που αγόρασε λέει από τον πρώτο οφειλέτη του Δημοσίου, —ακόμη κι αν τότε χρωστούσε τα μισά, δηλαδή 5 δισ.— περιουσιακό του στοιχείο έναντι 14 εκατομμυρίων. Ποινική δίωξη Κιοσέογλου είπατε; Κατασχέσεις; Απαγόρευση αποδημίας; Πρόγραμμα πλη-στηριασμού; Αίτηση προσωπικής κράτησης; Επέμβαση εισαγγελέα για καραμπινάτο χρηματισμό πρωθυπουργού; Είναι να γελάει και το παρδαλό κατσίκι.

 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ