Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Ματθαίος Βραχιώλιας: Ο υπολοχαγός που διαπρέπει στο Krav Maga

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 8904Του Ηλία Προύφα

Είναι από τα πιο γνωστά ονόματα Παγκοσμίως στο χώρο της αυτοάμυνας. Ο λόγος για τον Υπολοχαγό της 88 ΣΔΙ, Ματθαίο Βραχιώλια, ο οποίος διαπρέπει στο χώρο του Krav Maga.

Πρόκειται για το παγκοσμίως γνωστό Ισραηλινό σύστημα αυτοάμυνας που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία. Προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους στα αντικείμενα της αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, στις ικανότητες της μάχης και της αναμέτρησης, όπως επίσης και στην ικανότητα να υπερασπίζονται άλλους, με έναν μοναδικό και κατανοητό τρόπο διδασκαλιών.

Το Κραβ Μαγκά χωρίζεται σε πέντε κύριες  κατηγορίες που αφορούν, πολίτες (Συμπεριλαμβάνεται η εκπαίδευση γυναικών και παιδιών από 5 ετών και άνω), Στρατός, Αστυνομία, Προστασία Σημαντικών, Προσώπων και Προσαρμοσμένο Κραβ Μαγκά.

Στη χώρα μας το Ισραηλινό σύστημα αυτοάμυνας, έχει διαδοθεί ευρέως τα τελευταία χρόνια και ένας από τους πιο βασικούς εκπαιδευτές του είναι το προαναφερόμενο στέλεχος του Στρατού Ξηράς.


Με εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό ο Υπολοχαγός Βραχιώλιας, έχει λάβει εξουσιοδότηση από τον Πρόεδρο της International Krav Maga Federation IKMF στο Ισραήλ, Άβι Μογιάλ,  για εκπαίδευση πολιτών και στρατιωτικού προσωπικού. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που με έγκριση της υπηρεσίας, έχει διδάξει σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας καθώς και σε ομάδες πολιτών.

Δεν είναι τυχαίο που στην ακριτική Λήμνο, τον αποκαλούν ”φύλακα άγγελο”, ζητώντας του να συμμετέχει σε σεμινάρια, στα οποία ανταποκρίνεται δωρεάν.

Πέρυσι με την ιδιότητα του εκπαιδευτή με βαθμό Graduate 3, δίδαξε σεμινάριο αυτοάμυνας σε γυναίκες της Λήμνου, όπου προσεκλήθη,  ενώ και φέτος λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάρια σε φορείς και κοινωνικές ομάδες του νησιού.

https://kranosgr.blogspot.com/2018/08/blog-post_195.html
image 3210


image 35

ΔΗΜΟΦΙΛΗ