Μαριάννα Τουμασάτου: Υπάρχει συνάδελφος που έχει «πεθάνει» για μένα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


9A2DA791-A591-462A-9D14-3092162AAA67Η πρωταγωνίστρια της νέας καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα» ομολογεί ότι μπορεί να γίνει σκληρή αν τη φέρουν στα όριά της, αποκαλύπτει ότι υπάρχει συνάδελφος που έχει διαγράψει από τη ζωή της και τονίζει ότι δεν θα ήθελε η κόρη της να ακολουθήσει το επάγγελμά της.

συνέντευξη στον Γιάννη Πουλόπουλο – [email protected]

Τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση σε είχαμε συνηθίσει σε κωμικούς ρόλους. Τι σου κέντρισε το ενδιαφέρον στη νέα καθημερινή δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα»;

Είχα πάνω από δέκα χρόνια να παίξω σε δραματική σειρά -από τη «Βέρα στο δεξί»- και είναι η πρώτη φορά που καλούμαι να ερμηνεύσω έναν τέτοιο ρόλο. Η Μαρία Γεωργιάδου έχει γράψει ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο. Και αυτό που μου αρέσει στην ηρωίδα που υποδύομαι είναι ότι μπορεί βάσει των συνθηκών να γίνει πολύ σκληρή, αν και δεν είναι κακιά. Και η Ρεγγίνα στη «Βέρα στο δεξί» είχε δύσκολες στιγμές, αλλά η Κάτια, όπως θα δούμε στα πρώτα επεισόδια, έχει ακραία συναισθήματα που την οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές. Αυτό, βέβαια, δεν την κάνει απαραίτητα αντιπαθητική, γιατί νομίζω ότι και ο κόσμος που θα δει τη σειρά μπορεί να μην τη δικαιολογήσει, αλλά θα αιτιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο φέρεται και αντιδρά.

Πέρσι πρωταγωνιστούσες στη σειρά «Κάτι χωρισμένα παλικάρια», που λόγω των συχνών αλλαγών στην ώρα μετάδοσης έχασε την αρχική δυναμική της και κατέληξε να έχει χαμηλή τηλεθέαση. Πόσο σε επηρέασε αυτό στην απόφασή σου να συνεργαστείς ξανά με τον ΑΝΤ1;

Καθόλου και θα σου εξηγήσω τον λόγο. Ολοι μας έχουμε τις καλές και τις κακές στιγμές μας. Αυτό ισχύει και για τα κανάλια, γιατί κι αυτά από ανθρώπους απαρτίζονται. Είναι γεγονός ότι πέρσι το «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» δεν είχε την τύχη που του άξιζε, γιατί κάποια στιγμή ακόμα κι εγώ που έπαιζα στο σίριαλ δεν ήξερα τι ώρα προβαλλόταν. Αυτό ήταν λάθος χειρισμός. Αλλά για έναν λάθος χειρισμό, που δεν ξέρουμε γιατί έγινε, αν υπήρχε άλλη επιλογή ή αν ήταν μονόδρομος, δεν μπορείς να καταδικάσεις ένα κανάλι. Πόσω μάλλον τον ΑΝΤ1, που είναι ένα μεγάλο κανάλι και έχει παρουσιάσει σπουδαία πράγματα. Από τη στιγμή, λοιπόν, που μου έγιναν προτάσεις από τον συγκεκριμένο σταθμό, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ επειδή έγινε μια στραβή.

Στον πιλότο της συγκεκριμένης σειράς τον ρόλο της Κάτιας υποδυόταν η Παναγιώτα Βλαντή κι εσύ συζητούσες κάποια άλλη πρόταση που σου είχε γίνει.

Είναι γεγονός ότι συζητήσαμε διαφορετικά πράγματα με τον ΑΝΤ1. Μου άρεσαν πολύ και ο ρόλος που πήρα και ο ρόλος που άφησα. Ολοι μαζί είπαμε ότι θα μου ταίριαζε καλύτερα ο ρόλος της Κάτιας στο «Γυναίκα χωρίς όνομα». Κι επειδή πιστεύω ότι πάντα στη ζωή τα πράγματα γίνονται έτσι όπως πρέπει να γίνουν, θεωρώ ότι έγινε το καλύτερο.

Η «Γυναίκα χωρίς όνομα» θα παίζει κατά πάσα πιθανότητα απέναντι από τη νέα καθημερινή σειρά του Epsilon, που υπογράφει ένας αγαπημένος σου φίλος και συνεργάτης, ο Γιώργος Κυρίτσης. Σε στενοχωρεί αυτό;

Οχι μόνο καλός φίλος και συνεργάτης, αλλά και κουμπάρος μου. Είναι λογικό κάποιοι άνθρωποι που συνεργαζόμαστε και αγαπιόμαστε, όπως συμβαίνει με εμένα και τον Γιώργο, να βρεθούμε κάποια στιγμή απέναντι. Αυτή είναι η δουλειά μας. Θέλω να πάει καλά η σειρά του Γιώργου, όπως θέλω να πάει καλά όποιο σίριαλ βρεθεί απέναντι, γιατί όσο πηγαίνει καλά η μυθοπλασία τόσο πιο καλά θα είναι τα πράγματα για όλους μας. Αν ρωτήσεις τους αθλητές που πήγαν να μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, θα σου πουν ότι ήθελαν να φέρουν όσο πιο πολλά μετάλλια γινόταν. Δεν νομίζω ότι ήθελε κανένας να κερδίσει μόνο εκείνος για να γυρίσει δαφνοστεφανωμένος. Είμαι σίγουρη ότι και η σειρά του Γιώργου θα πάει καλά, γιατί το όνομά του είναι εγγύηση. Αν οι σειρές μας βρεθούν απέναντι, δεν σημαίνει ότι θα βρίσκονται απέναντι και οι ψυχές μας.

Θα δεχόσουν να παίξεις σε μια σειρά αν έπαιζε απέναντι σε κάποια άλλη στην οποία πρωταγωνιστούσε ο σύζυγός σου Αλέξανδρος Σταύρου;

Μπορεί να μην έχει συμβεί μέχρι τώρα, αλλά είναι πολύ πιθανό να γίνει στο μέλλον. Αλλο η δουλειά και άλλο η ζωή.

Είπες προηγουμένως ότι η Κάτια γίνεται πολύ σκληρή λόγω των συνθηκών. Τι μπορεί να σε κάνει να αντιδράσεις με τον ίδιο τρόπο;

Καλά, να κάνω αυτά που θα κάνει η Κάτια δεν υπάρχει περίπτωση, αλλά, αν και είμαι ένας πολύ καλόβολος άνθρωπος, που κάνει τρομερή υπομονή, αν με φέρεις στα όριά μου, μπορώ να γίνω σκληρή. Δεν θα κάνω κακό σε κανέναν, αλλά μου έχει τύχει να καταργήσω από τη ζωή μου άνθρωπο, να περνάει δίπλα μου και να μην τον βλέπω. Υπάρχει συνάδελφος που μου φέρθηκε τόσο άσχημα που δεν υπάρχει πια για εμένα. Είναι σαν να έχει πεθάνει. Και αυτό που με θυμώνει περισσότερο είναι να κάνεις κακό σε κάποιον που αγαπώ.

Θα περίμενε κάποιος σε έναν χώρο τέχνης, όπως είναι το θέατρο, να μην υπάρχουν ακραίες συμπεριφορές, αλλά πολλοί ηθοποιοί έχουν πει ότι έχουν δει να πέφτει ξύλο στα παρασκήνια. Εχεις γίνει ποτέ μάρτυρας μιας τέτοιας σκηνής;

Οι ηθοποιοί δεν είμαστε ούτε άγιοι ούτε άνευροι. Και ειδικά σε εμάς, που παίζουμε με το συναίσθημα, είναι εύκολο να δημιουργηθούν εντάσεις. Οσα χρόνια είμαι στο θέατρο, δύο φορές μού έχει τύχει να τσακωθώ με συνάδελφο. Δεν είμαι άνθρωπος που τσακώνεται ή προκαλεί εντάσεις, αλλά υπάρχουν ηθοποιοί που δεν σε αφήνουν να σταυρώσεις λέξη ή σε ενοχλούν την ώρα που παίζεις. Ε, αν συμβεί μια, δυο και παρόλο που του έχεις κάνει παρατήρηση το συνεχίζει, δεν θα τσακωθείς; Αλλά επειδή δεν είμαι καθόλου ανταγωνιστική και έχω καλή διάθεση απέναντι στους συναδέλφους μου, εκτός από αυτά τα δύο περιστατικά δεν έχω να σου πω κάτι άλλο.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που η κόρη σου, η Χρυσηίδα, έκανε κάτι και σε συγκίνησε τόσο πολύ που δεν μπόρεσες να συγκρατήσεις τα δάκρυά σου;

Τι εννοείς; Συνέχεια δακρύζω. Είμαι το σούργελο του σχολείου (γελάει)! Αφού οι δασκάλες με έχουν μάθει πια και όταν μας καλούν για να μας ενημερώσουν για την πρόοδο των παιδιών, φωνάζουν η μία στην άλλη: «Ερχεται η μαμά της Χρυσηίδας. Φέρτε χαρτομάντιλα γιατί θα κλαίει». Μόλις μου πουν κάτι καλό για την κόρη μου, θα ανοίξουν οι βρύσες. Και δεν νομίζω ότι είμαι η μόνη. Ολοι οι γονείς συγκινούνται όταν βλέπουν το παιδί τους, που ήταν ένα τόσο μικρό πλασματάκι, να μεγαλώνει και να εξελίσσεται. Διότι εκεί που ήταν ένα αβοήθητο μωράκι που έκλαιγε για να σου δείξει τι θέλει, αρθρώνει λόγο και σκέψη, φοράει τα αθλητικά του και έχει εξαιρετικές επιδόσεις.

Φαντάζομαι πώς θα αντιδράσεις αν δεις τη Χρυσηίδα να παίζει σε σχολική παράσταση.

Μπορώ να σου πω πώς αντέδρασα όταν στον παιδικό σταθμό έπρεπε μαζί με τα άλλα παιδάκια να πει ένα το τραγούδι «Μην τους τουφεκάς, Αντρέα». Θυμάμαι, κρατούσα την κάμερα για να απαθανατίσω την παράσταση και κάποια στιγμή την έδωσα στον Αλέξανδρο λέγοντάς του: «Πάρ’ την καλύτερα εσύ, γιατί από το κλάμα δεν έχω τραβήξει ούτε ένα πλάνο». Εκλαιγα με αναφιλητά και γυρνώντας δίπλα μου είδα και άλλες μαμάδες που έκλαιγαν επίσης με αναφιλητά.

Πώς θα αντιδράσεις αν η Χρυσηίδα σου πει σε μερικά χρόνια ότι θέλει να γίνει ηθοποιός;

Δεν θα ήθελα η κόρη μου να ακολουθήσει το επάγγελμά μου, αλλά αν αυτό είναι που επιθυμεί η ψυχή της, θα είμαι εκεί για να τη στηρίξω, όπως κάθε γονιός θα έκανε για το παιδί του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ