Ιδού γιατί ο πανικός του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Φλώρου – Ενέργκα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • img 8388Το σκάνδαλο δεν το αποκάλυψε η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά ο έντιμος Παναγιώτης Νικολούδης, μετέπειτα υπουργός της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ – ΑΝΕΛ.

  • Ο κύριος Δημητριάδης δεν προσήλθε φυσικά ως “μάρτυρας κατηγορίας”, αλλά κλήθηκε από τον ανακριτή λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση.

  • Η “σατανική σύμπτωση”: Ο Φλώρος με τον Ανηψιό του Μητσοτάκη ανοίγουν κοινή εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2011, λίγο πριν ο Βενιζέλος ανακοινώση το χαράτσι της Δ.Ε.Η.! Που άνοιξε δηλαδή την πόρτα για το μεγάλο σκάνδαλο. Ενώ ο ίδιος άνθρωπος δύο μήνες πριν, ξόρκιζε το χαράτσι δημοσίως, μετά βδελυγμίας! Και λίγο μετά την μεγάλη αρπαχτή, κατάργησε το χαράτσι!

  • Αντί να ζητούν συγνώμη που συνεργάστηκαν με μία συμμορία καταχραστών δημοσίου χρήματος και μετέπειτα δολοφόνων που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον έντιμο Αντωνόπουλο ενώ αλλά μέλη της συμμορίας δολοφόνησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, απειλούν!

Με τα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες για το σκάνδαλο Φλώρου – Ενέργκα Εξηγείται απόλυτα γιατί η ως τώρα υποκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίσσεται σε απόλυτο πανικό:

Παίρνουμε τα δεδομένα ως έχουν και τα οποία ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Η οικογένεια Φλώρου και ο Αριστείδης Φλώρος επικαλούντο σχέσεις με την Νέα Δημοκρατία εδώ και χρόνια και μάλιστα προστατευόμενοι του Σταύρου Ψυχάρη, δήθεν διότι η οικογένεια Φλώρου από την Ήπειρο είχε καλές σχέσεις με τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Σιγά βεβαίως που ο Σταύρος Ψυχαρης βοηθούσε τους Φλώρους στην μνήμη του Ευάγγελου Αβέρωφ!

Ουδεις επίσης μπορεί να αμφισβητήσει ότι βρίσκονταν, τουλάχιστον ως το 2012, δίπλα στην οικογένεια Φλώρου και στον Αριστείδη Φλώρο ο Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Μάκης Βορίδης. Ο πρώτος κολλητός της οικογένειας Μητσοτάκη και ο δεύτερος κολλητός του Αντώνη Σαμαρά. Δηλαδή, όπως και οι ίδιοι ομολογούν, τουλάχιστον ως το 2012 στήριζαν τον Αριστείδη Φλώρο και την Ενέργκα.

Έρχονται τώρα οι ερίφηδες και λένε ότι ως τότε δεν ξέρανε τι συμβαίνει με τον Φλώρο και την Ενέργκα, και ότι μόνο μετά το ανακάλυψαν, δηλαδή όταν το σκάνδαλο Φλώρου – Ενέργκα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις. Μα και στοιχειωδώς να ασχολείται κανείς με τα θέματα αυτά, ξέρει πολύ καλά ότι το σκάνδαλο Φλώρου – Ενέργκα είχε ξεκινήσει πολύ πριν από το 2012. Δηλαδή δεν είναι νοητό για δικηγορικά γραφεία του επιπέδου Βορίδη – Δημητριάδη να μην ξέρουν τι γινόταν με τις απίστευτες απάτες Φλώρου – Ενέργκα.

Αυτό εξηγείται από το ότι ο απατεών Αριστείδης φλώρος εκμεταλλεύτηκε την τεράστια αλλαγή στάσης του Βαγγέλη Βενιζέλου ως υπουργού οικονομικών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου του 2011. Όπως έχουμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση, ο Βαγγέλης Βενιζέλος – και αυτό είναι απορίας άξιο – ενώ τον Ιούνιο του 2011 καταδικάζει απερίφραστα το χαράτσι της Δ.Ε.Η., το θεσμοθέτησε μετά Βαΐων και κλάδων τον Σεπτέμβριο του 2011!

Πως ήξεραν Φλώρος και Energa αυτή την αλλαγή στάσης; Διότι τότε συντελέστηκε η απάτη. Και είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς ότι δικηγορικά γραφεία της εμπειρίας Δημητριάδη – Βορίδη δεν κατάλαβαν πως στήθηκε η μεγάλη απάτη; Δεν κατάλαβε για παράδειγμα ο κύριος Δημητριάδης γιατί του ζητούσε ο Φλώρος να ανοίξει οφσόρ την περίοδο που τα εκατομμύρια έκαναν φτερά στο εξωτερικό;

Και ερχόμαστε τώρα στο απίστευτο επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι επί Νέας Δημοκρατίας αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Και ότι ο Δημητριάδης συνέβαλε σε αυτό. Πως δεν είπε ότι συνέβαλε σε αυτό και ο Βορίδης, είναι απορίας άξιον. Αποκαλύπτουμε λοιπόν εδώ ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση Σαμαρά δεν συνέβαλε έστω και κατ’ ελάχιστον στην αποκάλυψη του σκανδάλου.

Το σκάνδαλο αποκάλυψε, ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες τρίτων ο αρμόδιος εισαγγελέας της εποχής εκείνης Παναγιώτης Νικολούδης. Και ο Παναγιώτης Νικολούδης φυσικά μόνο Νέα Δημοκρατία δεν ήταν. Πως είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία να λέει ότι επί των ημερών της αποκαλύφθηκε λοιπόν το σκάνδαλο;

Εκτός εάν εννοεί ότι δεν τόλμησε να πιέσει τον Νικολούδη να το συγκαλύψει. Και καθένας διερωτάται: Τολμούσε η κυβέρνηση Σαμαρά να πιέσει τον Παναγιώτη Νικολούδη; Και μας λένε δηλαδή επειδή δεν τόλμησαν να εμποδίσουν τον Παναγιώτη Νικολούδη να συγκαλύψει το σκάνδαλο, το σκάνδαλο αυτό δήθεν βγήκε στις ημέρες Σαμαρά;

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Απλώς πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη για το σκάνδαλο Φλώρου – Ενέργκα . Και φυσικά έσπευσαν να πετάξουν την γίδα κάτω για να τρέξουν όσο γίνεται γρηγορότερα. Απλώς δεν μπορούν να τρέξουν περισσότερο από την αλήθεια. Και, βεβαίως, πολύ περισσότερο από την δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ