Αιφνιδιαστικά στην ΠΓΔΜ η Μέρκελ ενόψει δημοψηφίσματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2E09868B-8229-4EF0-8DE0-AD7AD82436B6Στα Σκόπια θα βρεθεί το προσεχές Σάββατο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Το πρόγραμμα ακόμη βρίσκεται υπό επεξεργασία, αλλά μπορώ ήδη να σας πω ότι η Καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρίσκονται «περιφερειακές εξελίξεις, διμερή θέματα», ενώ η κυρία Μέρκελ «θέλει βεβαίως να σχηματίσει η ίδια εντύπωση επιτόπου ενόψει του δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα».

Υπενθυμίζεται ότι προ περίπου 10 ημερών η κ. Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον σκοπιανό ομόλογό της. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, η Μέρκελ επιβεβαίωσε τη στήριξη της στη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ, καθώς και στις προσπάθειες της κυβέρνησης Ζάεφ για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών προοπτικών.

«Μέρκελ και Ζάεφ υπογράμμισαν τη σημασία του δημοψηφίσματος ως μέσου Δημοκρατίας που αντικατοπτρίζει το όραμα των πολιτών για το μέλλον της χώρας του», ανέφερε η σκοπιανή κυβέρνηση από την πλευρά της σε ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ