Κύριε Γαβρόγλου, είναι νόμιμη η Πρυτανική Αρχή της Πάτρας;…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Ι. Μ. Πατρινός

Ανάστατη η πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας, παραμονή της έναρξης της νέας ακαδημαικής χρονιάς, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι, η παραμονή της Πρυτανικής Αρχής, υπό την κ. Κυριαζοπούλου, στο πηδάλιο του Πανεπιστημίου Πατρών βρίσκεται σε διάσταση με τη νομιμότητα, συνιστώντας θεσμική εκτροπή!

Και το κυριότερο: Οποιαδήποτε διοικητική πράξη της Πρυτανικής Αρχής είναι εν δυνάμει νομικά ακυρωτέα.

Ήδη, προ 20ημέρου, έχει ενημερωθεί ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με εμπεριστατωμένη αναφορά του πρώην Αντιπρύτανη Β. Αναστασόπουλου, για το νέο σκηνικό δράματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών, χωρίς, ωστόσο, να έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, προς επίρρωση της κυκλοφορούσας άποψης περί σχέσης πελατειακού τύπου μεταξύ των δύο πλευρών.

Το κλίμα δυναμιτίζει και η σιγή ιχθύος που τηρεί η ευρισκόμενη, προφανώς, σε δυσχερή θέση Πρυτανική Αρχή, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία και αβεβαιότητα στις τάξεις των Πανεπιστημιακών, διαταράσσοντας, όπως είναι φυσικό, την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.

Στην επιστολή του ο καθηγητής Β. Αναστασόπουλος, καλεί τον υπουργό, ως τον καθ’ ύλη κυβερνητικό αρμόδιο για τη διαφύλαξη της νομιμότητας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. να παρέμβει άμεσα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Κάθε απόφαση της σημερινής Πρυτανικής Αρχής μετά την 31-08-2018 θα στερείται νομιμότητας γεγονός το οποίο δικαιούται να επικαλείται ο οιοσδήποτε έχων έννομο συμφέρον».

Υπενθυμίζουμε ότι, η εκλογή της Πρυτανικής Αρχής, τον Μάιο του 2014, είχε απασχολήσει το Πανελλήνιο με τις «άθλιες μεθοδεύσεις» του καταργηθέντος Συμβουλίου του Ιδρύματος, προκειμένου «να ευνοηθεί συστημική και  εθελόδουλη υποψηφιότητα».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του καθηγητή Β. Αναστασόπουλου, προς τον υπουργό Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, που κοινοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, αλλά και στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, από τις 10 Αυγούστου 2018, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με το μήνυμά μου αυτό Σας ενημερώνω ότι, ενώ σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας η θητεία των πρυτάνεων έχει διάρκεια 4 ετών και καθορίζεται αποκλειστικά από τη διαδικασία προκήρυξης των πρυτανικών εκλογών, η σημερινή Πρυτανική αρχή στο Πανεπιστήμιο Πατρών πρόκειται να  παραμείνει περισσότερο από 5 έτη στην διοίκηση του Πανεπιστημίου. Επισημαίνεται ότι δεύτερη συνεχόμενη θητεία το ίδιο πρόσωπο στο ίδιο ΑΕΙ δεν μπορεί να έχει.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για θεσμική εκτροπή  από την ακαδημαϊκή τάξη στα Α.Ε.Ι. της Χώρας, όπως αυτή συναρθρώνεται από το ισχύον συνταγματικό πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι οιαδήποτε διοικητική πράξη η οποία εκτελείται πέραν της νόμιμης διάρκειας της θητείας των τεσσάρων ετών είναι εν δυνάμει νομικά ακυρωτέα.

Ειδικότερα:

1. Με βάση τη νομοθεσία (επισυναπτόμενο 1), η θητεία του πρύτανη είναι τετραετής, καθορίζεται με την προκήρυξη των εκλογών (επισυναπτόμενο 2), ενώ δεν επιτρέπεται δεύτερη συνεχόμενη πρυτανική θητεία για το ίδιο πρόσωπο (επισυναπτόμενο 1).

2. Η σημερινή πρυτανική αρχή εξελέγη για τετραετή θητεία ήτοι 1 Σεπτεμβρίου του 2014 ως 31 Αυγούστου του 2018 (επισυναπτόμενο 2)   ύστερα από την υπ. Αριθμ. 5438/15.4.2014 Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Ακολούθησε ο διορισμός της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών με απόφαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος (επισυναπτόμενο 3α)  και αντίστοιχο ΦΕΚ 444/24-7-2014 (επισυναπτόμενο 3β).

3. Με απόφαση του ΣτΕ (επισυναπτόμενο 4) το Σεπτέμβριο του  2015 η προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Ιδρύματος ακυρώθηκε. Με την ίδια απόφαση του ΣτΕ η εκλογική διαδικασία του 2014 ορίσθηκε  να επαναληφθεί από συγκεκριμένο σημείο της. Δεν υπήρξε νέα προκήρυξη για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις πλήρους θητείας. Όλες οι πράξεις διατάχθηκαν στα πλαίσια της παλιάς προκήρυξης. Σημειωτέον ότι:

–  Με την συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ ακυρώθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Ιδρύματος διορισμού της Πρυτάνεως και όχι η μέχρι εκείνης της στιγμής θητεία της πρυτανικής αρχής. Ακύρωση της θητείας θα σήμαινε ακύρωση όλων των διοικητικών πράξεων της.

–  Παρόμοια νομική περίπτωση αποτελεί η απόφαση του ΣτΕ του 2746/2010 (επισυναπτόμενο 5α)  η οποία ακύρωνε την απόφαση διορισμού του Πρύτανη του Πολυτεχνείου της Κρήτης καθηγητή Γρυσπολάκη και επέβαλε επανάληψη τμήματος των εκλογών. Ο νέος πρύτανης καθηγητής Φίλης, είχε θητεία συμπληρωματική αυτής του κ. Γρυσπολάκη ώστε να ολοκληρωθεί η τετραετία (επισυναπτόμενο 5β).

4. Η επανάληψη των εκλογών με έναν ακόμα υποψήφιο να συμμετέχει σε αυτές, χωρίς την εκ νέου προκήρυξή τους σημαίνει τη συμπλήρωση με άλλα 3 χρόνια  της αρχικής προκηρυχθείσας τετραετούς θητείας. Η διαδικασία αυτή δρομολογήθηκε αρχικά, αφού με την επανεκλογή της κ. Κυριαζοπούλου τον Σεπτέμβριου του 2015, το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε ολοκλήρωση της θητείας την 31η Αυγούστου του 2018 (στην υπ’ αριθ. 32/29.9−2015 συνεδρίαση του). Η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Φ.Ε.Κ. 703/30.9.2015, τ. ΥΟΔΔ)  (επισυναπτόμενο 6).

5. Αρκετές μέρες μετά, το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών εκδίδει δεύτερη απόφαση για πλήρη θητεία, διορθώνοντας την απόφαση του 32/29.9−2015, (Φ.Ε.Κ. 728/ 14.10.2015 τ. ΥΟΔΔ) (επισυναπτόμενο 7).

Αυτής της δεύτερης απόφασης του Συμβουλίου Ιδρύματος η ακριβής διατύπωση αποκαλύπτει πλήρως την παντελή έλλειψη νομιμότητάς της. Αποκαλεί «διόρθωση σφαλμάτων» τη μετατροπή του νομίμου «με θητεία έως 31-08-2018» στο μη νόμιμο «με πλήρη θητεία» παρότι η διατύπωση αυτή αντιστοιχεί σε εκτροπή από τις διαδικασίες της αρχικής προκήρυξης (θητεία 2014-2018), και επιβάλλει 2η συνεχόμενη πλήρη θητεία που απαγορεύεται. Επιπλέον, η “διόρθωση σφαλμάτων” Φ.Ε.Κ. 728/ 14.10.2015, αγνοεί πλήρως την νομική βάση η οποία αναπτύσσεται στο αρχικό Φ.Ε.Κ. 703/30.9.2015, και δεν καθορίζει χρονικό διάστημα με συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Η νομιμότητα:

Α. Νέα πλήρης θητεία δεν μπορεί να οριστεί από το Συμβούλιο Ιδρύματος κατά τη διάρκεια εκτέλεσης διοικητικών πράξεων στα πλαίσια της αρχικής προκήρυξης. Η αρχική προκήρυξη (επισυναπτόμενο 2) καθορίζει τα χρονικά όρια των πράξεων. Δεν υπήρξε νέα προκήρυξη έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης θητεία.

Η πλήρης θητεία αποδίδεται μόνο με την προκήρυξη εκλογών και το χρονικό της διάστημα περιγράφεται στο κείμενο της προκήρυξης. Σε κάθε άλλη περίπτωση εκτίεται το υπόλοιπο της θητείας του προηγούμενου πρύτανη (Γνωμοδότηση 400/2014, ΝΣΚ, Τμήμα ΣΤ, 16 Δεκεμβρίου 2014) (επισυναπτόμενο 8).

Β. Δεν είναι νόμιμη η διόρθωση απόφασης του Συμβουλίου Ιδρύματος με ορθή επανάληψη για ολόκληρη θητεία. Εδώ μεταβάλλεται ο πυρήνας της πράξης και η διαδικασία ευρίσκεται στα όρια της παραμόρφωσης εγγράφου αν όχι της πλαστογραφίας. Επισημαίνεται ότι με τη διάταξη για τη διόρθωση γραφικών ή λογιστικών σφαλμάτων (άρθρο 18 παρ. 4 ΚΔΔιαδ) (επισυναπτόμενο 9), η διόρθωση εσφαλμένης δημοσίευσης διοικητικής πράξης στο ΦΕΚ περιορίζεται μόνο στην απάλειψη γραφικών ή λογιστικών σφαλμάτων και αποκλείεται η προσθήκη νέων στοιχείων στην πράξη με τον τύπο της “διόρθωσης σφαλμάτων”. Η τροποποίηση ή και κατάργηση κανονιστικής πράξης με τον τύπο της “διόρθωσης σφαλμάτων”, καθιστά την πράξη μη νόμιμη (ΣτΕ 33/2009,  ΣτΕ 1316-1319/1992 Ολ) (επισυναπτόμενο 10). Διαφορετική εκδοχή οδηγεί σε φαλκίδευση της επιβαλλόμενης από το Σύνταγμα δημοσιότητας των πράξεων αυτών αλλά και σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα δικαίου, αφού η δημοσίευση της τροποποίησης με τον τύπο της “διόρθωσης σφαλμάτων”, εκτός των άλλων, δημιουργεί σύγχυση τόσο για το είδος της ρύθμισης που γίνεται όσο και για το χρόνο έναρξης της ισχύος της.

Γ. Αν τέλος, και με οιονδήποτε τρόπο, θεωρηθεί ότι υπήρχε η δυνατότητα καθορισμού νέας τετραετίας (πλήρης θητεία) τότε αυτή θα αποτελεί δεύτερη θητεία του ίδιου προσώπου στο ίδιο ίδρυμα, γεγονός που απαγορεύει η νομοθεσία.

Κύριε Υπουργέ,

Σας εξέθεσα όλα τα παραπάνω με σκοπό να σας καλέσω να παρέμβετε άμεσα ως ο καθ’ ύλη κυβερνητικός αρμόδιος για τη διαφύλαξη της νομιμότητας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Δεν είναι δυνατόν – από τη στιγμή που σας έθεσα υπ’ όψιν σας τα παραπάνω – να επιτρέψετε την υλοποίηση μιας προαναγγελθείσας παρανομίας η οποία αφορά την Πρυτανική Αρχή ενός Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Με βάση τα εκτεθέντα, κάθε απόφαση της σημερινής Πρυτανικής Αρχής μετά την 31-08-2018 θα στερείται νομιμότητας γεγονός το οποίο δικαιούται να επικαλείται ο οιοσδήποτε έχων έννομο συμφέρον. Αυτός είναι ο επιπρόσθετος λόγος για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να διαφυλαχθεί η νομιμότητα και η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου  Πατρών.

Η διαπίστωση ύπαρξης καθώς και η απόδοση ευθυνών τόσο στα διοικητικά όσο και στα θεσμικά όργανα τα οποία είναι σχετιζόμενα με τις προαναφερθείσες πράξεις εναπόκεινται στη δική σας διακριτική ευχέρεια».

image 59

Προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων

κ. Κ. Γαβρόγλου

Κοινοποίηση:

–  Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα

–  Ακαδημαϊκή Κοινότητα Πανεπιστημίου Πατρών

Πάτρα, 10 Αυγούστου 2018

Θέμα: Διάρκεια Θητείας της Πρυτανικής Αρχής στο Πανεπιστήμιο Πατρών  –  Θεσμική Εκτροπή

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με το μήνυμά μου αυτό Σας ενημερώνω ότι, ενώ σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας η θητεία των πρυτάνεων έχει διάρκεια 4 ετών και καθορίζεται αποκλειστικά από τη διαδικασία προκήρυξης των πρυτανικών εκλογών, η σημερινή Πρυτανική αρχή στο Πανεπιστήμιο Πατρών πρόκειται να  παραμείνει περισσότερο από 5 έτη στην διοίκηση του Πανεπιστημίου. Επισημαίνεται ότι δεύτερη συνεχόμενη θητεία το ίδιο πρόσωπο στο ίδιο ΑΕΙ δεν μπορεί να έχει.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για θεσμική εκτροπή  από την ακαδημαϊκή τάξη στα Α.Ε.Ι. της Χώρας, όπως αυτή συναρθρώνεται από το ισχύον συνταγματικό πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι οιαδήποτε διοικητική πράξη η οποία εκτελείται πέραν της νόμιμης διάρκειας της θητείας των τεσσάρων ετών είναι εν δυνάμει νομικά ακυρωτέα.

Ειδικότερα:

1. Με βάση τη νομοθεσία (επισυναπτόμενο 1), η θητεία του πρύτανη είναι τετραετής, καθορίζεται με την προκήρυξη των εκλογών (επισυναπτόμενο 2), ενώ δεν επιτρέπεται δεύτερη συνεχόμενη πρυτανική θητεία για το ίδιο πρόσωπο (επισυναπτόμενο 1).

2. Η σημερινή πρυτανική αρχή εξελέγη για τετραετή θητεία ήτοι 1 Σεπτεμβρίου του 2014 ως 31 Αυγούστου του 2018 (επισυναπτόμενο 2)   ύστερα από την υπ. Αριθμ. 5438/15.4.2014 Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Ακολούθησε ο διορισμός της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών με απόφαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος (επισυναπτόμενο 3α) και αντίστοιχο ΦΕΚ 444/24-7-2014 (επισυναπτόμενο 3β).

3. Με απόφαση του ΣτΕ (επισυναπτόμενο 4) το Σεπτέμβριο του  2015 η προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Ιδρύματος ακυρώθηκε. Με την ίδια απόφαση του ΣτΕ η εκλογική διαδικασία του 2014 ορίσθηκε  να επαναληφθεί από συγκεκριμένο σημείο της. Δεν υπήρξε νέα προκήρυξη για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις πλήρους θητείας. Όλες οι πράξεις διατάχθηκαν στα πλαίσια της παλιάς προκήρυξης. Σημειωτέον ότι:

–  Με την συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ ακυρώθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Ιδρύματος διορισμού της Πρυτάνεως και όχι η μέχρι εκείνης της στιγμής θητεία της πρυτανικής αρχής. Ακύρωση της θητείας θα σήμαινε ακύρωση όλων των διοικητικών πράξεων της.

–  Παρόμοια νομική περίπτωση αποτελεί η απόφαση του ΣτΕ του 2746/2010 (επισυναπτόμενο 5α) η οποία ακύρωνε την απόφαση διορισμού του Πρύτανη του Πολυτεχνείου της Κρήτης καθηγητή Γρυσπολάκη και επέβαλε επανάληψη τμήματος των εκλογών. Ο νέος πρύτανης καθηγητής Φίλης, είχε θητεία συμπληρωματική αυτής του κ. Γρυσπολάκη ώστε να ολοκληρωθεί η τετραετία (επισυναπτόμενο 5β).

4. Η επανάληψη των εκλογών με έναν ακόμα υποψήφιο να συμμετέχει σε αυτές, χωρίς την εκ νέου προκήρυξή τους σημαίνει τη συμπλήρωση με άλλα 3 χρόνια της αρχικής προκηρυχθείσας τετραετούς θητείας. Η διαδικασία αυτή δρομολογήθηκε αρχικά, αφού με την επανεκλογή της κ. Κυριαζοπούλου τον Σεπτέμβριου του 2015, το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε ολοκλήρωση της θητείας την 31η Αυγούστου του 2018 (στην υπ’ αριθ. 32/29.9−2015 συνεδρίαση του). Η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Φ.Ε.Κ. 703/30.9.2015, τ. ΥΟΔΔ)  (επισυναπτόμενο 6).

5. Αρκετές μέρες μετά, το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών εκδίδει δεύτερη απόφαση για πλήρη θητεία, διορθώνοντας την απόφαση του 32/29.9−2015, (Φ.Ε.Κ. 728/ 14.10.2015 τ. ΥΟΔΔ) (επισυναπτόμενο 7).

Αυτής της δεύτερης απόφασης του Συμβουλίου Ιδρύματος η ακριβής διατύπωση αποκαλύπτει πλήρως την παντελή έλλειψη νομιμότητάς της. Αποκαλεί «διόρθωση σφαλμάτων» τη μετατροπή του νομίμου «με θητεία έως 31-08-2018» στο μη νόμιμο «με πλήρη θητεία» παρότι η διατύπωση αυτή αντιστοιχεί σε εκτροπή από τις διαδικασίες της αρχικής προκήρυξης (θητεία 2014-2018), και επιβάλλει 2η συνεχόμενη πλήρη θητεία που απαγορεύεται. Επιπλέον, η “διόρθωση σφαλμάτων” Φ.Ε.Κ. 728/ 14.10.2015, αγνοεί πλήρως την νομική βάση η οποία αναπτύσσεται στο αρχικό Φ.Ε.Κ. 703/30.9.2015, και δεν καθορίζει χρονικό διάστημα με συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Η νομιμότητα:

Α.

Νέα πλήρης θητεία δεν μπορεί να οριστεί από το Συμβούλιο Ιδρύματος κατά τη διάρκεια εκτέλεσης διοικητικών πράξεων στα πλαίσια της αρχικής προκήρυξης. Η αρχική προκήρυξη (επισυναπτόμενο 2) καθορίζει τα χρονικά όρια των πράξεων. Δεν υπήρξε νέα προκήρυξη έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης θητεία.

Η πλήρης θητεία αποδίδεται μόνο με την προκήρυξη εκλογών και το χρονικό της διάστημα περιγράφεται στο κείμενο της προκήρυξης. Σε κάθε άλλη περίπτωση εκτίεται το υπόλοιπο της θητείας του προηγούμενου πρύτανη (Γνωμοδότηση 400/2014, ΝΣΚ, Τμήμα ΣΤ, 16 Δεκεμβρίου 2014) (επισυναπτόμενο 8).

Β.

Δεν είναι νόμιμη η διόρθωση απόφασης του Συμβουλίου Ιδρύματος με ορθή επανάληψη για ολόκληρη θητεία. Εδώ μεταβάλλεται ο πυρήνας της πράξης και η διαδικασία ευρίσκεται στα όρια της παραμόρφωσης εγγράφου αν όχι της πλαστογραφίας. Επισημαίνεται ότι με τη διάταξη για τη διόρθωση γραφικών ή λογιστικών σφαλμάτων (άρθρο 18 παρ. 4 ΚΔΔιαδ) (επισυναπτόμενο 9), η διόρθωση εσφαλμένης δημοσίευσης διοικητικής πράξης στο ΦΕΚ περιορίζεται μόνο στην απάλειψη γραφικών ή λογιστικών σφαλμάτων και αποκλείεται η προσθήκη νέων στοιχείων στην πράξη με τον τύπο της “διόρθωσης σφαλμάτων”. Η τροποποίηση ή και κατάργηση κανονιστικής πράξης με τον τύπο της “διόρθωσης σφαλμάτων”, καθιστά την πράξη μη νόμιμη (ΣτΕ 33/2009, ΣτΕ 1316-1319/1992 Ολ) (επισυναπτόμενο 10). Διαφορετική εκδοχή οδηγεί σε φαλκίδευση της επιβαλλόμενης από το Σύνταγμα δημοσιότητας των πράξεων αυτών αλλά και σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα δικαίου, αφού η δημοσίευση της τροποποίησης με τον τύπο της “διόρθωσης σφαλμάτων”, εκτός των άλλων, δημιουργεί σύγχυση τόσο για το είδος της ρύθμισης που γίνεται όσο και για το χρόνο έναρξης της ισχύος της.

Γ.

Αν τέλος, και με οιονδήποτε τρόπο, θεωρηθεί ότι υπήρχε η δυνατότητα καθορισμού νέας τετραετίας (πλήρης θητεία) τότε αυτή θα αποτελεί δεύτερη θητεία του ίδιου προσώπου στο ίδιο ίδρυμα, γεγονός που απαγορεύει η νομοθεσία.

Κύριε Υπουργέ,

Σας εξέθεσα όλα τα παραπάνω με σκοπό να σας καλέσω να παρέμβετε άμεσα ως ο καθ’ ύλη κυβερνητικός αρμόδιος για τη διαφύλαξη της νομιμότητας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Δεν είναι δυνατόν – από τη στιγμή που σας έθεσα υπ’ όψιν σας τα παραπάνω – να επιτρέψετε την υλοποίηση μιας προαναγγελθείσας παρανομίας η οποία αφορά την Πρυτανική Αρχή ενός Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Με βάση τα εκτεθέντα, κάθε απόφαση της σημερινής Πρυτανικής Αρχής μετά την 31-08-2018 θα στερείται νομιμότητας γεγονός το οποίο δικαιούται να επικαλείται ο οιοσδήποτε έχων έννομο συμφέρον. Αυτός είναι ο επιπρόσθετος λόγος για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να διαφυλαχθεί η νομιμότητα και η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου  Πατρών.

Η διαπίστωση ύπαρξης καθώς και η απόδοση ευθυνών τόσο στα διοικητικά όσο και στα θεσμικά όργανα τα οποία είναι σχετιζόμενα με τις προαναφερθείσες πράξεις εναπόκεινται στη δική σας διακριτική ευχέρεια.

Με εκτίμηση,

image 60

Αναστασόπουλος Βασίλης

Καθηγητής Τμήματος Φυσικής

Πρώην Αντιπρύτανης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ