ΤΡΕΧΟΥΝ και δεν ΦΤΑΝΟΥΝ. «Γράψε – σβήσε» στη ΝΔ για την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

73A9789E-3E1A-4620-A0E1-2BEA7E6DEDBE

  • Πυρετώδεις οι διεργασίες στην Πειραιώς
  • Μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ έγινε ακόμη πιο δύσκολο το έργο της «task force» που προετοιμάζει τον πρόεδρο της ΝΔ
  • «Κάηκαν» αρκετά από τα «χαρτιά» Μητσοτάκη
  • Η «γαλάζια» αμηχανία μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα
  • Οι «συμπληγάδες» για το περιεχόμενο της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην Πειραιώς για την προετοιμασία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να δώσει το περίγραμμα του προγράμματός του.

Όμως, το έργο της «task force» που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό και η οποία αποτελείται από πολύ στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, έγινε ακόμη πιο δύσκολο μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας ειδικά τον τελευταίο χρόνο να στρέψει τη δημόσια συζήτηση στη ΝΔ, έκανε συχνά λόγο για υψηλή φορολόγηση στην Ελλάδα και τόνιζε την ανάγκη για φοροελαφρύνσεις, για τις οποίες μάλιστα δεσμευόταν, έστω και γενικόλογα.

Φυσικά, πολλές από τις δεσμεύσεις του είχαν κριθεί ως «άκαιρες», καθώς το ενεργό τότε ελληνικό πρόγραμμα και τα μέτρα που περιελάμβανε, δεν άφηναν πολλά περιθώρια για ελαφρύνσεις.

Ωστόσο, το πρόγραμμα πλέον είναι παρελθόν, συνεπώς μια «λελογισμένη» πολιτική φοροελαφρύνσεων είναι πια αρκετά πιο εφικτή, γεγονός που άφησε μεγάλο περιθώριο στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για σχετικές πρωτοβουλίες.

Έτσι, από το περασμένο Σαββατοκύριακο, πολλά από τα «χαρτιά» του προέδρου της ΝΔ «κάηκαν», βάζοντας σε αμηχανία το στρατηγικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το τι τελικά θα ανακοινώσει ο ίδιος στη ΔΕΘ, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Η «γαλάζια» αμηχανία μάλιστα, έγινε ιδιαίτερα αισθητή από την αντίδραση της Πειραιώς, η οποία στις ανακοινώσεις της περιορίστηκε σε γενικολογίες και δεν αναφέρθηκε σε ένα προς ένα στα σημεία των εξαγγελιών Τσίπρα, όπως συνηθίζεται.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται άλλωστε κι από τις αντιδράσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κωστής Χατζηδάκης, τα οποία έσπευσαν να μιλήσουν ακόμα για «αντιγραφή» του προγράμματός τους.

Συνεπώς, το περιεχόμενο της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ βρίσκεται ανάμεσα σε «συμπληγάδες»: Από τη μία πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να αποτάξει από το πρόσωπό του το σκληρό νεοφιλελεύθερο προφίλ κι από την άλλη να μην ολισθήσει σε μία ακατάσχετη και βγαλμένη από το παρελθόν παροχολογία, την οποία οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θα έβλεπαν με καλό «μάτι».

Α.Κ. atsantiri.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ