Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Αλέξης Τσίπρας: H Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο στρατόπεδο που έχει όραμα για την Ευρώπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

C5C70F82-A6CA-4009-957A-47AB3C28D3F5

«Η άτυπη Σύνοδος ασχολήθηκε ως επί το πλείστον με το κορυφαίο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης και το Brexit», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Σάλτσμπουργκ.

«Η προσφυγική κρίση είναι το κεντρικό πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για το μέλλον της Ευρώπης και χωρίζει την Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα», είπε.
«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο στρατόπεδο που έχει ένα όραμα για την Ευρώπη και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχει μπροστά της», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.
«Όσοι επιθυμούν να μεταφέρουν την Ελλάδα στο άλλο στρατόπεδο, πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά», σημείωσε και είπε πως «πρέπει να επικρατήσει ο ρεαλισμός και η λογική».
«Το επόμενο διάστημα, και αυτό είναι ευθύνη της Αυστρίας ως προεδρεύουσας χώρας, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να προτεραιοποιηθεί η προοπτική της δίκαιης αναθεώρησης του Δουβλίνου», επισήμανε ο πρωθυπουργός, κάτι που, όπως είπε, έθεσε επιτακτικά.
Έθεσε επίσης, όπως σημείωσε, την επιτάχυνση της δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και στη Σουηδία και πέρυσι στην Πορτογαλία.
Σε ό,τι αφορά το Brexit, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως πρέπει να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, προκειμένου να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7DCO21zFKB4?feature=oembed]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ