Ψηφίστηκε το Severna Makedohnja – μπαϊράκι από τους Αλβανούς που θέλουν εθνοτική αναφορά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νοέμβριος 8, 2018. 20:23
Με ψήφους 10 υπέρ, 5 κατά, και μία αποχή, η Επιτροπή Συνταγματικών Θεμάτων ενέκρινε την πρόταση για αλλαγή της ονομασίας του κράτους από  ‘΄Ρεπούμπλικα Μακεντόνια- «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε ‘Ρεπούμπλικα Σέβερνα Μακεντόνια’- «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» σε κάθε αναφορά του Συντάγματος, εκτός από το άρθρο 36 το οποίο έχει ιστορική πτυχή.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο βουλευτής Ιλίγια Ντιμόφσκι, δήλωσε ότι το VMRODPMNE εργάζεται για να καταστήσει τις συνταγματικές αλλαγές λιγότερο επιβλαβείς.
Εκτός από τη Συμφωνία της Οχρίδας, πρότεινε να κληθούν ιστορικοί να εξετάσουν τα άλλα τρία έγγραφα προκειμένου να συμπεριληφθούν στις τροπολογίες του προοιμίου.
Οι Αλβανοί ζητούν να περιγραφούν αναλυτικά οι λαοί της χώρας
Το κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς», του Ζιγιαντίν Σέλα, δήλωσε ότι η τροποποίηση του προοιμίου δεν πρέπει να υπερφορτωθεί με την ιστορία. 
Σύμφωνα με τον Σέλα, η μη αναφορά των λαών που ζουν στη χώρα είναι λάθος.
 Ο ίδιος επιδιώκει με τις συνταγματικές αλλαγές να τεθούν τα θεμέλια ενός διεθνικού κράτους.
Ο Σέλα ζήτησε στην αναφορά του «μακεδονικού λαού» να μην ακολουθεί το: ‘καθώς και οι πολίτες που ζουν στην επικράτεια’, αλλά να ακολουθήσει αμέσως μετά τον «μακεδονικό λαό» το εξής: “καθώς και ο αλβανικός λαός, οι Βλάχοι, ο τουρκικός λαός, ο σερβικός λαός, οι Ρομά, οι Βόσνιοι και άλλοι», είπε.
Σε απάντηση στις προτάσεις αυτές, ο πρωθυπουργός κ. Ζάεφ, είπε ότι δεν μπορεί να αποκλεισθεί κανένα σημείο που θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο πνεύμα της διεθνοτικής συνύπαρξης και των ευρωατλαντικών αρχών.
21TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ