Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Τζανέτος Φιλιππάκος απένειμε τα πτυχία στους απόφοιτους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

B83F44E9-EBED-447C-86BC-2B9733DE943E«Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά σας, το γνωρίζετε ήδη, πως δεν είναι εύκολος. Η αποστολή σας θα γίνεται όλο και περισσότερο απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα όλο και πιο υψηλή και πολύτιμη»
«Οι πολίτες θέλουν τον Αστυνομικό επαγγελματία, εκπαιδευμένο και υπεύθυνο, αμερόληπτο, αλλά και ευαίσθητο απέναντι στον άνθρωπο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φιλιππάκος.
Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι τελετές απονομής πτυχίων στους 74 συνολικά απόφοιτους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική και Βέροια.
Στην τελετή απονομής στην Αττική, στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας, τα πτυχία στους 31 απόφοιτους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και στα 3 στελέχη του Αρχηγείου της Αστυνομίας Κύπρου, απένειμε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος, συνεπικουρούμενος από τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.
Στην αντίστοιχη τελετή στη Βέροια, τα πτυχία στους 40 αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς, απένειμε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συνεπικουρούμενη από το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο.
Στην τελετή που έλαβε χώρα στην Αστυνομική Ακαδημία, στις Αχαρνές Αττικής, στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος, ενώ ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Καλόγηρος, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή της Σχολής δίνοντας στους απόφοιτους Αξιωματικούς παραινέσεις και οδηγίες για θέματα υπηρεσιακού, αλλά και προσωπικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού κ. Φιλιππάκος, απηύθυνε χαιρετισμό, αναφέροντας τα εξής:

«Καταρχάς θα ήθελα να απευθυνθώ στους σπουδαστές – αξιωματικούς του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών του έτους 2018 και να σας συγχαρώ θερμά για την επιτυχή αποφοίτησή σας. Επίσης, θα ήθελα να σας μεταφέρω τα συγχαρητήρια και τις ευχές της λοιπής Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Η σημερινή ημέρα αποτελεί έναν ιδιαίτερο σταθμό για την υπηρεσιακή σας εξέλιξη, και πραγματικά νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, στο χώρο της Αστυνομικής μας Ακαδημίας.
Η μέριμνα για τη συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο μας και το Αρχηγείο. Και είμαι σίγουρος πως θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι η δια βίου μάθηση αποτελεί απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα λειτούργημα, όπως αυτό του αστυνομικού.
Δεν πρέπει, λοιπόν, να επαναπαυόμαστε. Ο αστυνομικός οφείλει να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη και του κοινωνικού συνόλου, σεβόμενος το Νόμο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσω της εκπαίδευσης, ο σύγχρονος αστυνομικός εκπληρώνει πιο αποτελεσματικά την αποστολή του.
Η εποχή μας έχει ανάγκη, προσδοκά και δικαιούται μία Αστυνομία ικανή και άξια, ανοικτή στην κοινωνία. Οι πολίτες θέλουν τον Αστυνομικό επαγγελματία, εκπαιδευμένο και υπεύθυνο, αμερόληπτο, αλλά και ευαίσθητο απέναντι στον άνθρωπο.
Οι περισσότεροι από εσάς είστε ήδη έμπειροι αξιωματικοί. Από σήμερα αποτελείτε και επισήμως τη «νέα γενιά» των ανώτερων αξιωματικών του Σώματος, από την οποία θα προκύψει η μελλοντική φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω να γνωρίζετε πως σας εμπιστευόμαστε και επενδύουμε σε εσάς. Προσωπικά, έχω έναν παραπάνω λόγο, γιατί υπήρξα και παλιός σας συνάδελφος, αλλά και καθηγητής σας!
Με την σημερινή ολοκλήρωση της μετεκπαίδευσής σας, οφείλουμε, βεβαίως, να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους καθηγητές και τους εκπαιδευτές σας, για την καθοριστική συμβολή τους στην επιμόρφωσή σας και την παροχή γνώσεων υψηλού επιπέδου.
Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά σας, το γνωρίζετε ήδη, πως δεν είναι εύκολος. Η αποστολή σας θα γίνεται όλο και περισσότερο απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα όλο και πιο υψηλή και πολύτιμη.
Μην διστάζετε να θέτετε στόχους και να κάνετε προτάσεις βελτίωσης, όμως παράλληλα να έχετε την ψυχική δύναμη και την προσαρμοστικότητα, ώστε να βρίσκετε τρόπους για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων.
Μην φοβάστε να εντοπίζετε προβλήματα, όμως ταυτόχρονα να έχετε τη βούληση να δίνετε και λύσεις. Να συνεργάζεστε, να αγαπάτε τους συναδέλφους σας, και να κερδίζετε το σεβασμό τόσο των υφισταμένων όσο και των προϊσταμένων σας. Για χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε η ρήση «πας ανώτερος και σοφότερος»! Ευτυχώς οι καιροί έχουν αλλάξει!
Ο σεβασμός στην ιεραρχία είναι αναγκαίος, ωστόσο συναδελφική αλληλεγγύη και η συνεργασία, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης, είναι σήμερα το κλειδί για τις επιτυχίες του Σώματος. Μιλάμε βεβαίως για την καλώς εννοούμενη αλληλεγγύη, καθώς οφείλετε να θυμάστε πάντα ότι έχουμε υποχρέωση να απομονώνουμε κάθε συμπεριφορά που εκθέτει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Αλλά να μην ξεχνάτε να επαινείτε και αυτούς που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Και πάνω απ’ όλα, πρώτοι εσείς να δίνετε το καλό παράδειγμα!
Διαχειριστείτε την εξουσία σας με σύνεση, πάντα προς όφελος της κοινωνίας που υπηρετείτε. Με αυτό τον τρόπο είμαι σίγουρος ότι θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών όλων μας και ως νέα γενιά ηγετικών στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα καταφέρετε να αναβαθμίσετε ακόμα περισσότερο το αστυνομικό λειτούργημα.
Συγχαίρω τον καθένα από εσάς προσωπικά και σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία, με υγεία και επιτυχίες και κάθε ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας. Καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας, για το οποίο αξίζει να είστε περήφανοι! Ευχαριστώ θερμά!»
Την τελετή στην Αττική τίμησαν με την παρουσία τους, ο Συντονιστής Υποστήριξης Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αντιπύραρχος Δημήτριος Καλλιανιώτης, η κα Χριστίνα Μελετιέ, ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Στόλου, Θεόδωρος Συρινίδης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό, διδάσκοντες καθηγητές στη Σχολή, καθώς και συγγενείς των αποφοιτησάντων Αξιωματικών.
Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας επίσης παρέστησαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Γεώργιος Τηλελής, η Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη, η Υποδιοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, η Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες μετεκπαιδεύσεις έχουν ως σκοπό τη συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των επιτελών – στελεχών του Σώματος, τη διεξοδική συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς και την έρευνα, μελέτη και ενημέρωσή τους στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού, με στόχο τη δημιουργία ικανών, παραγωγικών και λίαν αποτελεσματικών ηγετικών στελεχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ