Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανατρέπει τα δεδομένα: “Το #Brexit μπορεί να ακυρωθεί” – Όλα τα πιθανά σενάρια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε τεντωμένο σχοινί η απόφαση για το Brexit και η τύχη της Μέι. “Deal” ή “no deal”;

Οι πιθανότητες ανατροπής της απόφασης για το Brexit ποτέ δεν έμοιαζαν τόσο καλές, μετά την ανατρεπτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι η Βρετανία θα μπορούσε να ακυρώσει την απόφαση της για έξοδο από την ΕΕ. Κι όλα αυτά τη στιγμή που οργιάζουν οι φήμες ότι η Μέι καθυστερεί την ψηφοφορία στο Βρετανικό Κοινοβούλιο υπό το φόβο μιας μεγάλης ήττας. Την πληροφορία μετέδωσε το Bloomberg σημειώνοντας ότι η βρετανίδα Πρωθυπουργός σχεδιάζει ματαίωση της ψηφοφορίας της Τρίτης (με το πρόσχημα μιας επείγουσας τηλεδιάσκεψης) διότι εκτιμά ότι θα υποστεί “τεράστια ήττα” που θα αποσταθεροποιήσει την κυβέρνησή της.

Βρετανικά μέσα μεταδίδουν ότι η ψήφος των βουλευτών της Μέι μόνο σίγουρη δεν είναι παρά τις πιέσεις των αγορών για θετική ψήφο αλλιώς οικονομικό χάος (η λίρα σημείωσε σήμερα νέα πτώση στις χρηματαγορές). Οι Εργατικοί του Jeremy Corbyn ετοιμάζονται για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, την οποία θα υποστηρίξουν και βουλευτές των Τόρις αν η Μέι χάσει την ψηφοφορία.

Η βρετανική Telegraph βλέπει πάντως τέσσερα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα (βλέπε σχεδιάγραμμα).

Στο ήδη γενικότερο κλίμα ανασφάλειας, ήρθε να προστεθεί σήμερα και η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ότι το Brexit είναι δυνατό να ανατραπεί, την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωνε ότι δεν θα διαπραγματευθεί εκ νέου τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ