Ραγδαίες εξελίξεις: Αποσύρει η Μέι την ψηφοφορία για το BREXIT – Τελεσίγραφο από την Κομισιόν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2A14BDC9-E045-44DB-89CE-B28D16F74373Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποφάσισε να ματαιώσει την κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την έγκριση ή μη της συμφωνίας της για το Brexit, η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο, σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του βρετανικού δικτύου BBC.

«Δύο πηγές από το υπουργικό συμβούλιο μου είπαν ότι η ψηφοφορία αποσύρεται – δεν έχει, επαναλαμβάνω δεν έχει, ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως», ανέφερε η Λόρα Κούενσμπεργκ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα προβεί σε ανακοίνωση ενώπιον των βουλευτών στις 17.30 ώρα Ελλάδας, δήλωσε εκπρόσωπος του προεδρείου στη Βουλή των Κοινοτήτων, την ώρα που κυκλοφορούν εικασίες για πιθανή αναβολή της ψηφοφορίας. Παράλληλα, οι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος που είναι υπεύθυνοι για την κομματική πειθαρχία ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Twitter: «Η πρωθυπουργός θα κάνει μια προφορική δήλωση σήμερα στις 3.30 μμ (τοπική ώρα) με τίτλο «Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δεν θα διαπραγματευθεί εκ νέου τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. «Έχουμε μια συμφωνία στο τραπέζι», δήλωσε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θυμίζοντας μια θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Δεν θα επαναδιαπραγματευθούμε.»

Το μπλοκ είναι έτοιμο για «όλα τα σενάρια», δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Γιούνκερ μίλησε χθες τηλεφωνικά με τη Μέι.

Η Βρετανία δεν μπορεί μερικώς να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία του Brexit, στην οποία κατέληξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και κάποιες διευκρινίσεις ίσως είναι πιθανές, δήλωσε από την πλευρά του ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

«Η συμφωνία αποχώρησης, περιλαμβανομένου του ιρλανδικού διχτυού ασφαλείας (backstop) είναι η μοναδική συμφωνία στο τραπέζι. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξει εκ νέου κάποια πτυχή της συμφωνίας χωρίς να ανοίξουν εκ νέου όλες οι πτυχές», δήλωσε ο Βαράντκαρ σε δημοσιογράφους.

«Δεν έχω καμία δυσκολία με δηλώσεις που διευκρινίζουν τι περιλαμβάνεται στη συμφωνία αποχώρησης, αλλά καμία διευκρινιστική δήλωση δεν μπορεί να αντικρούει αυτό που περιλαμβάνεται στη συμφωνία αποχώρησης», πρόσθεσε ο Βαράντκαρ.

Πηγή πληροφοριών:ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ