Νέα ρύθμιση για χρέη σε Εφορία και Ταμεία – 120 δόσεις για όλους άμεσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με F16A56DF-C9F5-4EC9-A34A-AA9E3277B5EAνέα ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, με σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού και με την επαναφορά της 13ης σύνταξης στον ορίζοντα, προχωρά η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία η περίπου εννεαετής περίοδος των τριών μνημονίων.
Του Σωτήρη Καψώχα
[email protected]
Μπορεί τα δημοσιονομικά περιθώρια να είναι συγκεκριμένα και οι περιορισμοί στην χρήση του υπερπλεονάσματος δεδομένοι, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει πλέον την Ελλάδα από το να εφαρμόσει ειδική στρατηγική για να ενισχύσει τις πληγείσες κοινωνικές ομάδες και να τονώσει την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
Με τις οφειλές των φορολογουμένων προς την εφορία να έχουν ξεπεράσει τα 103 δισ. ευρώ και με τους απλήρωτους φόρους να αγγίζουν το 1,2 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση, η κυβέρνηση αλλάζει στρατηγική και από την απειλή και επιβολή των κατασχέσεων περνάει στην χορήγηση περιθωρίων στους οφειλέτες, ώστε να πληρώσουν λίγα σε πολλές δόσεις.
Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών που έχουν χρέη προς το Δημόσιο ανέρχεται σήμερα στους 4.312.395. Ήδη στους 1.148.583 εξ αυτών έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης μισθών και συντάξεων, αλλά οι κατασχέσεις δεν επέφεραν αποτελέσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ