Μήνυμα Ζάεφ στον Πάνο Καμμένο: «Δώσε μας μια ευκαιρία». (Αφήστε τον ψευτομακεδονισμό κύριε Ζάεφ και η Ελλάδα θα εγγυηθεί την επιβίωση των Σκοπίων.)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9463Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έχει την πλήρη υποστήριξη από τους βουλευτές για τις συνταγματικές αλλαγές και ότι η διαδικασία για την αλλαγή του Συντάγματος και του ονόματος του κράτους σε Βόρεια Μακεδονία, θα ολοκληρωθεί περί τα  μέσα Ιανουαρίου  του 2019.
Λέει επίσης, ότι έχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα υπουργό Πάνο Καμμένο, ο οποίος δηλώνει ανοιχτά ότι αντιτίθεται στη συμφωνία με την Ελλάδα, που υπογράφηκε στην Πρέσπα το καλοκαίρι.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές σε όλους, ότι στις τροπολογίες δεν υπήρχε τίποτε κρυφό. Ήταν μια ειλικρινής προσέγγιση στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είδατε ότι έχουμε μια διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς από την αλβανική κοινότητα. Περιελάβαμε ολόκληρη τη διασπορά, ενισχύσαμε τη μακεδονική ταυτότητα. Πιστεύω ότι οι βουλευτές θα την υποστηρίξουν και αυτοί που δεν την ψήφισαν», δήλωσε ο Ζάεφ χθες, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά από το εθνικό συνέδριο για την αποκέντρωση.
 Σχετικά με τη δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι θα παραιτηθεί όταν η Συμφωνία θα πάει  στη Βουλή, ο Ζάεφ είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης και τον ελληνικό λαό.
«Πιστεύω, επίσης, στον Καμμένο, ο οποίος είναι επίσης μέλος της κυβέρνησης. Θα πρέπει να δώσουν μια ευκαιρία για μια τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες και για τα δύο έθνη. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα παρουσιασθούν τους επόμενους μήνες της εφαρμογής της. 
Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα εκφρασθεί στη Βουλή, όπως προσπαθώ και εγώ να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του Τσίπρα σε μένα και την κυβέρνηση της Μακεδονίας, στη Συνέλευση.
Η διαδικασία είναι σοβαρή και ουσιαστική για τη χώρα μας. Ούτε μπορώ να εγγυηθώ ότι το “Κοινοβούλιο της Μακεδονίας” θα επιτύχει, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να συνεχίσουμε τη διαδικασία με μέγιστη συνοχή που θα ολοκληρωθεί με επιτυχία στα μέσα Ιανουαρίου.
Στις 9 Ιανουαρίου, προγραμματίζεται σύνοδος της Ολομέλειας, και όχι σε περισσότερες από 10 ημέρες, γύρω στα μέσα Ιανουαρίου, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να περάσουμε τις τελικές τροπολογίες, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
denesen.mk

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ