Ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

A250EA95-60DA-4C31-93E2-0D8651A6F061Το συμβούλιο των ανώτατων ιερωμένων επέλεξε τον ηγέτη της νέας ανεξάρτητης Ορθόδοξης Εκκλησίας, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Ο Μητροπολίτης Περεγιασλάβ και Μπίλα Τσέρκβα Επιφάνιος του “Πατριαρχείου Κιέβου” φέρεται να εξελέγη, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, επικεφαλής της νέας Τοπικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.
613542 3a48c618f7 8abf0ded1ae619ea
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Romfea.gr, αυτός έλαβε τις περισσότερους ψήφους,έπειτα από επιθυμία του Πατριάρχη Φιλαρέτου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου.

Ο νέος Επικεφαλής δέχθηκε τις ευχές όλων των συμμετεχόντων και αμέσως μετά τις προσωπικές ευχές του Προέδρου της Ουκρανίας. Στη συνέχεια, οι δυο τους απηύθυναν μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό.
“Σας ευχαριστώ όλους όσοι είστε παρόντες εδώ στην πλατεία, διότι συμμετείχατε και εσείς σε αυτό το ιστορικό γεγονός”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος Επικεφαλής της Ουκρανικής Εκκλησίας.
Επίσης, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ανέφερε: “Μπορέσαμε να ενωθούμε και να δημιουργήσουμε μια ενιαία Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία με τις κοινές προσπάθειές μας.Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας στην αγιότητα Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο που έκανε ένα τόσο αποφασιστικό βήμα προς την αναγνώριση της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας”.
613542 bf64a1aa0c b1aae69aab2d29ff
https://youtube.com/watch?v=nvGDS3JwTww

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ