Νίκος Νικολόπουλος: Γιατί ο ΕΟΠΥΥ αγνοεί τις ανάγκες των ατόμων με διαβήτη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9470Αξιοποιώντας αναρίθμητες καταγγελίες από άτομα με διαβήτη, που δεν εξυπηρετούνται από τον ΕΟΠΥΥ, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.
Οι καταγγέλοντες χαρακτηρίζουν «ύποπτη» την κωλυσιεργία του ΕΟΠΥΥ στην χορήγηση συσκευής μέτρησης γλυκόζης χωρίς τρυπήματα η οποία κυκλοφορεί πάνω από δυο χρόνια στην Ελλάδα και μάλιστα καλύπτεται από τα ταμεία των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και το ταμείο που ασφαλίζονται οι Δημοσιογράφοι, αλλά όχι από τον ΕΟΠΥΥ που είναι και ο κύριος όγκος ασφαλισμένων.
Στην ερώτησή του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής παρατηρεί ότι «έχουν περάσει δύο χρόνια, έχουν γίνει πάρα πολλές κινήσεις και από τις Ομοσπονδίες ατόμων με διαβήτη και η ίδια η εταιρεία (Abbott) έχει κάνει επανειλημμένα ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ, όμως πλέον είναι φανερό ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θέλει να αποζημιώνεται το FreeStyle Libre. Ένας λογικός νους, μετά από δυο χρόνια πλέον που έχουν περάσει, είναι εύλογο να σκεφτεί ότι οι δικαιολογίες του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί παρά να οφείλονται σε εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων».
Τα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Ανδρέα Ξανθό είναι τα εξής:
1) Τι θα πράξετε, ώστε να πάψουν να υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων όσο αφορά την χορήγηση του εν λόγω μετρητή μέτρησης σακχάρου;
2) Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του ΕΟΠΥΥ για την χορήγησή του;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ