Κοινωνικό μέρισμα: Αδειάζει η κλεψύδρα – Τι πρέπει να προσέξετε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4A561BB7-C991-48BD-BF51-2574BCF62A32Δεύτερη ευκαιρία για το κοινωνικό µέρισµα, µε δεδοµένο ότι η τελευταία πληρωµή έχει προγραµµατιστεί για την Παρασκευή 28 ∆εκεµβρίου, έχουν όσοι προσέκρουσαν σε «τεχνικά» προβλήµατα, κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
Οι διαδικασίες και οι επανέλεγχοι αναµένεται να «τρέξουν» τα επόµενα 24ωρα, καθώς η Παρασκευή 21 Δεκεµβρίου είναι η καταληκτική ηµεροµηνία για την υποβολή αιτήσεων.
Στο µικρό διάστηµα που αποµένει αρκετές περιπτώσεις που απορρίπτονται ή εµφανίζουν προβλήµατα αναµένεται µπουν στο µικροσκόπιο των αρµοδίων υπηρεσιών, µε στόχο την τελική πληρωµή της 28ης Δεκεµβρίου, αν και ένας πολύ µεγάλος αριθµός δικαιούχων, περίπου 1,4 εκατοµµύρια, έχουν ήδη δει στους λογαριασµούς τους να πιστώνονται τα χρήµατα του κοινωνικού µερίσµατος.
 
Στο «µέτωπο» των προβληµάτων πρέπει να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης(ΠΟΠΟΚΠ) κάνει ειδική αναφορά σε πρόβλημα που εντοπίστηκε με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας υποβολής αίτησης κοινωνικού μερίσματος, καθώς πολλοί ασφαλισμένοι δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν την αίτηση αφού το σύστημα δεν «διαβάζει» τον χρόνο ασφάλισής τους, μια βασική προϋπόθεση για τη διεκδίκηση του μερίσματος.

Oδηγίες

Όλες οι αρμόδιες Αρχές επισημαίνουν με ιδιαίτερη έμφαση πως θα πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη προσοχή από όλους στο να συμπληρωθεί σωστά ο αριθμός λογαριασμού (IBAN) όπου θα πιστωθεί το ποσό του κοινωνικού μερίσματος καθώς και στο e-mail και στον αριθμό κινητού τηλεφώνου είτε του ίδιου του δικαιούχου είτε (αν πρόκειται για υπερήλικα) κάποιου συγγενικού προσώπου προκειμένου να υπάρχει επικοινωνία από και προς την ΗΔΙΚΑ για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.
 
Εν γένει «οδηγός» για όσους ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα και πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα στη διαδικασία προκειμένου να ελεγχθεί και να εγκριθεί η αίτησή τους εντός χρονοδιαγράμματος παραμένουν οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Φορείς για αντιμετώπιση προβλημάτων

  1. Στα ΚΕΠ, εάν το πρόβλημα αφορά στον ΑΜΚΑ
  2. Στον ΕΦΚΑ, εάν το πρόβλημα συνδέεται με τον χρόνο ασφάλισης
  3. Στον ΟΑΕΔ, εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας Στη συνέχεια θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί πάλι τον διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma. gr και να επαναλάβει τη διαδικασία, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει προγραμματιστεί για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ