Εορτασμός των Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

eikona treis paides en kamino
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τελέσθηκε σήμερα η δοξολογία για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες
Στην τελετή παρέστησαν, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αντώνιος Συρίγος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου εκπροσωπώντας την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ελένη Αυλωνίτου και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ευστάθιος Ανθόπουλος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Αντιπλοίαρχος Νικόλαος Πατσάκης, εκπροσωπώντας την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Τζανέτος Φιλιππάκος και ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Παππάς.
Από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας παρέστησαν, ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Υποστράτηγος Αναστάσιος Γεωργίου, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Αρχιπλοίαρχος Παναγιώτης Χατζάκης, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Υποπτέραρχος Αθανάσιος Σαββόπουλος, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης εκπροσωπώντας τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, και ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Ντούνης, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Από μέρος του Πυροσβεστικού Σώματος το παρόν έδωσαν ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Συντονιστής Υποστήριξης του Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Αχιλλεύς Τζουβάρας, o Επιχειρησιακός Συντονιστής, με έδρα τον Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, καθώς και πλήθος ανώτατων και ανώτερων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Πυροσβεστών του Π.Σ., επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, συνταξιούχοι συνάδελφοι και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων και συνδικαλιστικών φορέων.
Με το πέρας της δοξολογίας αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου ΠΣ Βασιλείου Ματθαιόπουλου.
Παρόμοιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Περιφερειακών Διοικήσεων των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος πανελλαδικά.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZXnboJd9c3A&w=711&h=400]
.
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω
Άγιοι της Χριστιανικής Εκκλησίας, προερχόμενοι από την Παλαιά Διαθήκη. Η μνήμη τους εορτάζεται στις 17 Δεκεμβρίου.
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.
Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.
Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων.
sansimera

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ