Όχι κύριε Αλαφούζο, η κυβέρνηση δεν ευνοήθηκε από την βόμβα στο Σκάι. Ζημιώθηκε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9478Με έκπληξη διαβασαμε την δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου ο οποίος συνήθως είναι συγκρατημένος. Σε αντίθεση με τον μεγαλοδημοσιογράφο του ο οποίος φυσικά λόγω της θητείας του στην Αυριανή του ’80, δεν εκπλήσσει κανέναν όταν διολισθαίνει.

Ο κύριος Γιάννης Αλαφούζος λοιπόν έριξε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στον Σκάι στην κυβέρνηση. Όχι στο σημείο που της αναλογεί, ως υπεύθυνη δηλαδή για την δημόσια τάξη, αλλά ξεπέρασε τα εσκαμμένα αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση. Δηλαδή βάφτισε την κυβέρνηση κάτι σαν ηθικό αυτουργό της επίθεσης.

Αυτό δεν μπορεί να ισχύει. Διότι ο τελευταίος που ωφελήθηκε από αυτή την επίθεση ήταν η κυβέρνηση. Για την ακρίβεια η εικόνα της κυβέρνησης ήταν αυτή που τσαλακώθηκε από την βομβιστική επίθεση. Άρα, όπως είναι πάγια μεθοδολογία των διωκτικών αρχών, ένας που ζημιώνεται από μία εγκληματική ενέργεια δεν μπορεί να είναι ηθικός αυτουργός.

Η κυβέρνηση όμως έχει την πλήρη ευθύνη για την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης. Και της βομβιστικής ενέργειες και της προειδοποιητικής ενέργειας που ακολούθησε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μέσω λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης ώστε να δούμε εάν συνδέονται αυτές οι δύο περιπτώσεις μεταξύ τους.

Αυτού του είδους οι εγκληματικές ενέργειες δυστυχώς γίνονται εδώ και δεκαετίες, τα προηγούμενα χρόνια μάλιστα με ανθρώπινες απώλειες. Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να βρει τους ενόχους, επιδεικνύοντας πολιτική αποφασιστικότητα φυσικά ώστε οι διωκτικές αρχές να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα. Διότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις διωκτικές αρχές, μπορεί μόνο να τις ενθαρρύνει και αυτή είναι η ευθύνη της.

Οποιαδήποτε άλλη ανάγνωση είναι άστοχη και ελπίζουμε να μην υποκρύπτει δόλο.

Από την άλλη είναι απαράδεκτο κάποιοι να επιχαίρουν για αυτή την επίθεση, ειδικά όταν στο παρελθόν ο συγκεκριμένος σταθμός είχε δεχτεί επιθέσεις που δεν σχετίζονται με “ιδεολογική” τρομοκρατία αλλά με επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις αντεθνικής και αντίκοινωνικής δράσης. Ας περιμένουμε λοιπόν την εξιχνίαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ