Χωρίς ρεύμα η Χαλυβουργική – Η ΔΕΗ τράβηξε την πρίζα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

halyvoyrgiki 0Μετά από ένα ολόκληρο αιώνα λειτουργίας, η Χαλυβουργική τίθεται εκτός λειτουργίας. Ο ΑΔΜΗΕ προχώρησε στη διακοπή της παροχής ρεύματος, μετά από αίτημα της ΔΕΗ λόγω ανεξόφλητων οφειλών ύψους 31,8 εκατ. ευρώ. Άγνωστο παραμένει το μέλλον της βιομηχανίας, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ μετά τη ΛΑΡΚΟ.
Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, «πλέον η Χαλυβουργική δεν είναι πελάτης της», καθώς έληξε η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί, χωρίς να επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών για τη διευθέτηση των ανεξόφλητων οφειλών ρεύματος της βιομηχανίας, ύψους 31,8 εκατ. ευρώ, στη ΔΕΗ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Χαλυβουργικής είχαν ενημερωθεί επίσης από τη διοίκηση της ΔΕΗστις αρχές Δεκεμβρίου, για το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών και τη μη πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών της εταιρείας.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος οφειλέτης

Η ΔΕΗ είχε κινηθεί με εξώδικο και επιστολή προς τον διαχειριστή ΑΔΜΗΕ, που κοινοποιήθηκε και προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, λόγο της άρνησης να κοπεί το ρεύμα στη Χαλυβουργική. Να σημειωθεί πως η Χαλυβουργική είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ, πίσω από την ΛΑΡΚΟ που οφείλει περίπου 285 εκατ. ευρώ.
Η Χαλυβουργική ιδρύθηκε το 1925 και είναι μια από τις ιστορικές βιομηχανίες της χώρας και έχει συνδέσει το όνομά της με τις περιόδους οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Τα τελευταία χρόνιααντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο στην Ελευσίνα να υπολειτουργεί από το 2015. Παράλληλα, έχουν γίνει δραματικές περικοπές στο προσωπικό ενώ οι εναπομείναντες εργαζόμενοι απασχολούνται εκ περιτροπής και με διαθεσιμότητες.
Με πληροφορίες από ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ
 
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ