Κ.Χατζηδάκης: "Τις εκλογές θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο κόσμος βιώνει την πραγματικότητα στις τσέπες του" ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ "Η Κρίση με συνέτριψε!"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Επιδείνωση της «ζοφερής πραγματικότητας» στην οικονομία και στη χώρα, «όσο παραμένει αυτή η κατάσταση», βλέπει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.
https://twitter.com/aggeletos1/status/1074766143666221061
«Έχετε αναλάβει έτσι κι αλλιώς δεσμεύσεις σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που πάνε για 42 ακόμα χρόνια, μέχρι το 2060. Έχετε αναλάβει δεσμεύσεις για το υπερταμείο που πάνε για ενενήντα εφτά ακόμα χρόνια μέχρι το 2115. Και κυρίως λειτουργείτε σαν μια κυβέρνηση που σπρώχνει προς τα κάτω την οικονομία» είπε ο κ. Χατζηδάκης προς τα κυβερνητικά έδρανα, αποδίδοντάς το αυτό «στη συνταγή της υπερφορολόγησης, ενώ οι διαρθρωτικές αλλαγές που υιοθετεί η κυβέρνηση υπό την πίεση και των δανειστών, τις υιοθετεί πολλές φορές με δυσθυμία, κρατώντας τη μύτη της». «Επομένως, πώς θα πείσετε τις αγορές, τους επενδυτές; Και γι’ αυτόν τον λόγο διαψεύδεται η θεωρία δεξιών και αριστερών οικονομολόγων για το ελατήριο. Μετά από τόσα χρόνια κρίσης όλοι θα προέβλεπαν ότι η οικονομία της Ελλάδας θα εκτινασσόταν. Και εμείς σερνόμαστε στο τέλος του πίνακα χωρίς ελπίδα και χωρίς προοπτική. Αυτό είναι το θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σχολίασε ότι οι αριθμοί και οι άνθρωποι πλέον λένε τα ίδια και «στους αριθμούς αποτυπώνεται η ζοφερή πραγματικότητα και οι άνθρωποι βιώνουν τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα στην καθημερινότητά τους».
«Επομένως, έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας. Ακόμα περισσότεροι οι Έλληνες πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Είδαν πού οδηγεί ο λαϊκισμός και η αερολογία. Αυτή ήταν και η μόνη προστιθέμενη αξία της παρουσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει πλέον το απωθημένο της Αριστεράς. Μπορούμε να προχωρήσουμε -και μακάρι να το κάνετε αύριο το πρωί- στις εκλογές για να προκύψει στον τόπο μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση», παρατήρησε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της πλειοψηφίας.
Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι και την χειρότερη επικοινωνιακή πολιτική να κάνει η ΝΔ, «όλα λάθος να τα κάνουμε», τις εκλογές θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί ο κόσμος βιώνει την πραγματικότητα στα νοικοκυριά του, στις τσέπες του, στα σπίτια του».
Επικαλέστηκε, επίσης, στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν -όπως είπε- ότι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει «για το πώς πάνε τα πράγματα» η εικόνα είναι άλλη:
– Η υπερφορολόγηση στραγγαλίζει την οικονομία. Είμαστε η πρώτη χώρα στον ΟΟΣΑ στην αύξηση της φορολογίας από το 2015 μέχρι σήμερα. Ακόμα χειρότερα, η κατάσταση έχει ξεφύγει και έχουμε τη χειρότερη αναλογία όλων των τελευταίων ετών στους έμμεσους φόρους, που τους πληρώνει εξίσου ένας εφοπλιστής και ένας συνταξιούχος.
– Στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας, που είναι κρίσιμο μέγεθος για το πώς προχωρεί η οικονομία, ενώ είχαμε πάει στην Παγκόσμια Τράπεζα από την εκατοστή θέση στην εξηκοστή μέσα σε τρία χρόνια από το 2012 μέχρι το 2015, έχουμε υποχωρήσει και είμαστε στην εβδομηκοστή δεύτερη. Παρά τα θετικά λόγια των πιστωτών, η Ελλάδα υποχωρεί.
– Όσον αφορά τις επενδύσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό -μεγάλες, μεσαίες και μικρές- έχουμε το ένα τρίτο των επενδύσεων που είχαμε το 2007, δηλαδή δύο χρόνια πριν πέσουμε στην κρίση.
– Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, λοιπόν, το 2017 έκλεισε με χαμηλό δεκαετίας. «Και δεν φταίει, βεβαίως, ο προγραμματισμός των προηγούμενων ετών. Φταίει η συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης για να της βγουν οι αριθμοί του προϋπολογισμού να λειτουργήσει επί ζημία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο χρηματοδοτεί χρήσιμα και κρίσιμα έργα στη χώρα» παρατήρησε.
– Ο αναπτυξιακός νόμος, είναι σχεδόν στη σφαίρα της θεωρίας μετά από δυο-τρία χρόνια.
– Ως προς το ΕΣΠΑ με βάση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είμαστε 17οι στις πληρωμές των έργων, στις απορροφήσεις και 22οι στη συμβασιοποίηση των έργων.
– Σχετικώς με τις τέσσερις βασικές τράπεζες, το 2014 η κεφαλαιοποίησή τους ήταν 35 δισ. ευρώ περίπου και τώρα είναι λίγο πάνω από τα 3 δισ.
– Η ανάπτυξη από το 2015 μέχρι το 2017 στην Πορτογαλία 6,1%, στην Κύπρο 9,3%, στην Ιρλανδία 13%, ενώ η Ελλάδα σωρευτικά και στα τρία χρόνια ως άθροισμα είχε 0,9%.
«Εσείς βεβαίως δεν κάμπτεστε απ’ αυτά. Είστε σ’ αυτή την φάση των συνεχών πανηγυρισμών. Κι ενώ μοιράζετε μπουναμάδες -παίρνετε δέκα, επιστρέφετε ένα- προσπαθείτε να ξεχάσουν οι πολίτες αυτά που βιώνουν στην τσέπη τους. Και στην τσέπη τους βιώνουν τους 29 φόρους που επιβάλλατε από το 2015 μέχρι σήμερα. Στην τσέπη τους αντιλαμβάνονται ότι οι οφειλές τους στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία επί των ημερών σας έχουν ανέβει κατά 60%. Στην τσέπη τους βιώνουν 4,9 κατασχέσεις που έγιναν επί των ημερών σας. Να το πω αλλιώς; Ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν ξυπνήσει από το 2015 μέχρι σήμερα, έχουν ελέγξει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και είδαν ότι το υπουργείο Οικονομικών τους έχει πάρει τα λεφτά τους» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ