Προετοιμασίες για μή Brexit με εμπλοκή στρατού (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

brexit 1
Στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου συνεδρίασαν περισσότερο του αναμενόμενου, αφού οι πολιτικές εξελίξεις στην Βρετανία γύρω από το Brexit κατατείνουν στην απόρριψη της προταθείσας συμφωνίας με τις Βρυξέλλες από το βρετανικό κοινοβούλιο. Ενδεικτική είναι και η τοποθέτηση του Βρετανού Υπουργού Άμυνας στην Βουλή των Κοινοτήτων για εμπλοκή και των ενόπλων δυνάμεων:

«Δεν έχουμε ακόμη επίσημο αίτημα από οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία, αλλά αυτό που κάνουμε είναι να θέσουμε σε εφαρμογή τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και αυτό που θα κάνουμε είναι να έχουμε 3.500 προσωπικό σε ετοιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των μονίμων και των εφέδρων, προκειμένου να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία σχετικά με οποιεσδήποτε ενδεχόμενες ανάγκες», τόνισε ο Γκάβιν Γουίλιαμσον, Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας.
Από την πλευρά τους κι οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να δημοσιοποιήσουν βασικές συνιστώσες σχεδίου εκτάκτου ανάγκης σε ενδεχόμενο μή Brexit.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IB7img4gqFg&w=711&h=400]
Ταυτόχρονα το Βερολίνο ανησυχεί σφόδρα για το ενδεχόμενο ενός σκληρού Brexit με τον Υπουργό Οικονομίας να επισημαίνει τους κινδύνους για όλες τις πλευρές.
«Πιστεύω ότι κανένας στην Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει ένα σκληρό Brexit. Θα διέλυε τα οικονομικά συμφέροντα όλων και πρωτίστως του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι σαφές ότι δεν σαφές ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα αρνητικό οικονομικό αντίτυπο, αλλά θα προσπαθήσουμε τον περιορίσουμε όσο γίνεται περισσότερο», επεσήμανε ο Πέτερ Αλτμάιερ, Υπουργός Οικονομίας κι Ενέργειας της Γερμανίας.
Στις δυόμισι ώρες του υπουργικού συμβουλίου στο Λονδίνο οι Υπουργοί ουσιαστικά κατέληξαν στην απόφαση να προταθεί στις βρετανικές επιχειρήσεις να εκπονήσουν το δικό τους σχέδιο έκτακτης ανάγκης πέρα από τις γενικές κατευθύνσεις.
euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ