Οι αρτηρίες του κόσμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keimeno hartis potamoi world
Χάρτης δείχνει όλους τους ποταμούς της Γης!
Έργο τέχνης αποτελεί ο παγκόσμιος χάρτης των ποταμών που έχει δημιουργήσει ο αναλυτής Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος (GIS) Ρόμπερτ Ζάκς (Robert Szucs), ο οποίος ζει στο Μπέρμιγχαμ.


Όπως λέει ο ίδιος, ο σχεδιασμός του ήταν μια «αργή και οδυνηρή διαδικασία», η οποία διήρκεσε αρκετούς μήνες, ενώ αποφάσισε να τον κάνει επειδή ήθελε να δημιουργήσει κάτι συναρπαστικό, μακριά από τη «βαρετή» φύση που έχουν οι χάρτες στα βιβλία.
Ο Szucs εξασφάλισε τα δεδομένα του με επίμονη και υπομονή, συγκεντρώνοντας πληροφορίες από διάφορες υπηρεσίες, κυβερνητικές και μη.
Κάθε ποταμός έχει διαφορετικό χρώμα και υπάρχει έντονη αντίθεση με το μαύρο φόντο, ώστε να φαίνονται καλύτερα. Οι παχύτερες γραμμές αντιπροσωπεύουν υψηλότερες τάξεις ροής, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραπόταμοι είναι πολύ μικρότεροι από τον κύριο ποταμό.
Ο Szucs δεν έχει καλλιτεχνικό υπόβαθρο, καθώς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του ζωής, μελετώντας τη γεωγραφία των διαφόρων χωρών.
Όμως, ο παγκόσμιος χάρτης αλλά και οι μεμονωμένοι χάρτες των χωρών έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών, οι οποίοι θεωρούν το έργο του καλλιτεχνική δημιουργία, κάτι που του φαίνεται παράξενο.
Όπως επισημαίνει, ήταν «αποφασισμένος να αποδώσει «δικαιοσύνη» στην ομορφιά των ποταμών». Και προσθέτει: «Οι περισσότεροι χάρτες ποταμών, ειδικά σε βιβλία, είναι μάλλον βαρετοί. Εγώ ως τελειομανής, δεν είμαι ποτέ 100% χαρούμενος, ωστόσο είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα».
keimeno hartis potamoi world1
keimeno hartis potamoi world2
keimeno hartis potamoi world3
keimeno hartis potamoi world4
keimeno hartis potamoi world5
Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια: Snoopit24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ