Απειλούν τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων ακόμα και με ισόβια λόγω των Πρεσπών – Οι αποκαλύψεις των WikiLeaks που τον εμπλέκουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 1066Δεκέμβριος 22, 2018. 21:41

Σκόπια.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ  μετά τις δημοσιεύσεις από την ιστοσελίδα Wikileaks για το πόσο επιμελώς ‘εργάζονταν’ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, σχολιάζεται ή αν θέλετε καταγγέλλεται  από την επισκόπηση της εβδομάδας της τηλεόρασης ‘Άλφα’, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
Η ιστοσελίδα ‘WikiLeaks   δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα που λένε ότι η σημερινός υπουργός Εξωτερικών που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, το 2008 ήταν μια προστατευόμενη πηγή για τις αμερικανικές αρχές, τις οποίες ενημέρωνε για τις απόψεις του τότε πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του προέδρου της χώρας μας, ΜπράνκοΤσερβένκοφσκι, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
«Ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ, έχει χαρακτηρισθεί ως «προστατευόμενη» πηγή της αμερικανικής πρεσβείας σε δύο έγγραφα της πρεσβείας το 2008, μετά από πληροφορίες που εκμυστηρεύθηκε για τη διαφωνία του ονόματος στην διαφορά με την Ελλάδα στους Αμερικανούς».
Ο πρέσβης τότε των ΗΠΑ στα Σκόπια,  Φίλιπ Ρίκερ, ενημέρωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη CIA ότι με πρωθυπουργό τον Νίκολα Γκρούεφσκι και πρόεδρο τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι δεν θα ήταν δυνατό να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του Μάθιου Νίμιτς. 
Στις προτάσεις αυτές αντιτάχθηκε ο Γκρούεφσκι ενώ ο Τσερβένκοφσκι  τις αποδέχθηκε, όπως σημειώνεται.
Οι συζητήσεις ανώτατων αξιωματούχων της χώρας, όπως αυτή μεταξύ του προέδρου και του πρωθυπουργού καλύπτονται από απόλυτη μυστικότητα, εντούτοις, ο Νίκολα Ντιμίτροφ, τότε ως πρέσβης, τις διακοίνωσε στον Αμερικανό πρέσβη, Φίλιπ Ρίκερ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ντιμίτροφ ως ‘προστατευόμενο’ πληροφοριοδότη της αμερικανικής πρεσβείας.
Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα και τα άρθρα 316 και 317 αντίστοιχα για πράξεις «Κατασκοπείας» και δημοσίευσης «κρατικών μυστικών», η ελάχιστη ποινή είναι από πέντε έως τη μέγιστη ποινή φυλάκισης, ενώ το μέτρο της σύλληψης και της κράτησης είναι σχεδόν υποχρεωτικό, σημειώνει το δημοσίευμα.
Current Republic of Macedonia Foreign Minister Nikola Dimitrov was listed as a “protect” U.S. embassy source twice in 2008 after providing information on the Greece-Macedonia name dispute and NATO, EU integration.
1)
 https://wikileaks.org/plusd/cables/08SKOPJE606_a.html …
2)
 https://wikileaks.org/plusd/cables/08SKOPJE601_a.html …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ