Σφοδρή ενόχληση Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα της Μαρίνας Πατούλη στο Μαρούσι

1BF28977-4792-46C9-928D-2E42FBC5BABFΗμικρανία προκαλεί στη ΝΔ η αιφνίδια ανακοίνωση της Μαρίνας Πατούλη, ότι κατεβαίνει να διεκδικήσει το δήμο Αμαρουσίου, όπου φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον σύζυγο της Γιώργο Πατούλη που διεκδικεί την περιφέρεια Αττικής.

Η κίνηση της είχε ως αποτέλεσμα την σφοδρή ενόχληση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με στέλεχος της Πειραιώς, με τον οποίο συνομίλησε το newpost.gr. Όπως εξήγησε δέχεται πλήγμα η στρατηγική του προέδρου της ΝΔ να μην επιτρέψει την διαιώνιση της οικογενειοκρατίας αλλά, αντιθέτως, να δίνονται ευκαιρίες και σε όσους δεν έχουν σχέση με τον κομματικό μηχανισμό. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η κίνηση της Μαρίνας Πατούλη προκαλεί πρόβλημα και στον σύζυγο της, όχι μόνο σε ότι αφορά τον προεκλογικό του αγώνα, αλλά και διότι ο ίδιος είχε αναλάβει τη δέσμευση όταν έπαιρνε το χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής ότι δεν θα κατεβεί η σύζυγος του Μαρίνα στο δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης για τον οποίο ενδιαφερόταν τότε.
5A8AD8E5-1EF7-449B-B17E-FEEA0B42B38B.png
 
Η Πειραιώς στο δήμο Αμαρουσίου έχει δώσει το χρίσμα στον Θόδωρο Αμπατζόγλου, στενό συνεργάτη του πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη. Μάλιστα στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του έδωσαν το «παρών» ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο Γιώργος Πατούλης, που παρείχε την πλήρη στήριξή του στον κ. Αμπατζόγλου..
Η κυρία Πατούλη, η οποία έχει ενοχλήσει την Πειραιώς με την ευρύτερη αισθητική της (φωτογραφήθηκε σε χρυσά σαλόνια κλπ σε καιρό κρίσης), έχει κατά καιρούς προχωρήσει σε αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις ως προς το τι θα πράξει. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ αρχικώς ενδιαφερόταν για το Δήμο Πεύκης στη συνέχεια άλλαξε στάση. Δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και πάλι καθώς, πέραν της ίδιας, ελάχιστοι μοιάζουν να συμφωνούν με μία υποψηφιότητά της στο Δήμο Αμαρουσίου.
Ιδού η ανάρτηση που είχε κάνει προ μηνών, όταν και δήλωνε πως θα σταθεί στο πλάι του συζύγου της Γ. Πατούλη :
 
Και η χθεσινή ανακοίνωση της για τη διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.
«Τον Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Αμαρουσίου και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μου» δήλωσε η Μαρίνα Πατούλη. Θα είναι «μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που δεν συμβιβάζονται με συμβατικές και «προκατασκευασμένες» λύσεις».
Ακολουθεί η δήλωση της.
«Όταν το 2014 αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, το έπραξα με γνήσια διάθεση να εμπλακώ στα κοινά, να προσφέρω κάτι από τον εαυτό μου στον τόπο μου. Γιατί πίστευα ακράδαντα αυτό που έλεγε ο Πλάτων, ότι δηλαδή «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».
Δεν το έπραξα ούτε για να αυτοπροβληθώ, ούτε γιατί μου έλειπε η οποιαδήποτε δημοσιότητα. Και, βέβαια, ούτε ήμουν τόσο άσχετη με τα αυτοδιοικητικά, αφού για πολλά χρόνια παρακολουθώ και στηρίζω ολόψυχα τη μακρά και επιτυχημένη αυτοδιοικητική διαδρομή του συζύγου μου Γιώργου Πατούλη.
Η μέχρι σήμερα πορεία μου, οι όποιες επιτυχίες και τα όποια λάθη μου, είναι αυτονόητο να μπαίνουν καθημερινά στην κρίση του πολίτη. Εξάλλου, αυτός είναι που τελικώς αποφασίζει σε ποιον επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα να ηγηθεί σε μια θέση και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις.
Η πρόσφατη δημοσκόπηση στον Δήμο Αμαρουσίου έδειξε ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μου που βλέπει στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο που έχει και μπορεί να συνεισφέρει σε ένα καλύτερο αυτοδιοικητικό αύριο στην πόλη. Και αυτό δεν καταγράφεται μόνο στα χαρτιά, αλλά μου μεταφέρεται καθημερινά από τους ανθρώπους που συναντώ και συνομιλώ.
Οι προκλήσεις, όπως και οι προσκλήσεις, πρέπει να απαντώνται. Ως άνθρωπος και ως πολιτικός, έχω την υποχρέωση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου. Τον Μάιο του 2019, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που δεν συμβιβάζονται με συμβατικές και «προκατασκευασμένες» λύσεις, θα διεκδικήσουμε τον Δήμο Αμαρουσίου, για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το επιτυχημένο έργο της σημερινής διοίκησης.
Το οφείλουμε και στους Μαρουσιώτες και στους εαυτού μας.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ