20/09/2021

Σκόπια: Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό για εσχάτη προδοσία και καλεί τον πρόεδρο Ιβάνοφ να ακυρώσει την συμφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας

6e67d bacev

Ιανουάριος 13, 2019. 09:26

Σκόπια.

«Έγινε μία από τις μεγαλύτερες προδοσίες στην πρόσφατα ιστορία της ‘Μακεδονίας’. Ο ξενόδουλος Ζόραν Ζάεφ και 81 βουλευτές, διέπραξαν εθνική προδοσία εναντίον του ‘μακεδονικού’ λαού και του κράτους της ‘Μακεδονίας’, ψηφίζοντας τις συνταγματικές αλλαγές που εξάλειψαν κάθε τι ‘μακεδονικό’», δήλωσε χθες ο αρχηγός του φιλορωσικού κόμματος «Εντνίστβενα Μακεδόνια» Γιάνκο Μπάτσεφ.


Ο ίδιος τόνισε ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη. Στη συνέντευξή του  ανακοίνωσε το σχέδιο Β΄. 


«Μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από το ελληνικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τη συμφωνία, τα Σκόπια υποχρεούνται να ενημερώσουν όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών ότι έχουμε νέο όνομα. Είναι πιθανόν η μαριονέτα Ζάεφ ως κυβέρνηση να βιαστεί να ενημερώσει τα Ηνωμένα Έθνη. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο πρόεδρος Ιβάνοφ θα πρέπει να στείλει αμέσως στον ΟΗΕ επιστολή που θα τον ενημερώνει ότι πρόκειται για μια άκυρη συμφωνία, άκυρη σύμφωνα με το εσωτερικό και το διεθνές δίκαιο, εφόσον η σύμβαση  δεν έχει συναφθεί από την αρμόδια αρχή και το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου ήταν αρνητικό, όλα αυτά πρέπει να εξηγηθούν καλά στην επιστολή του Ιβάνοφ», είπε ο Μπάτσεφ.


Πρόσθεσε ότι σε μια τέτοια κατάσταση θα υπάρξει μια διεθνής παρανόηση και σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ο Ιβάνοφ πρέπει να ζητήσει να εξετασθεί το ζήτημα από το Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο να παραστεί ο πρόεδρος της χώρας Γκεόργκι Ιβάνοφ.


Συνέχισε ο πρόεδρος του φιλορωσικού κόμματος των Σκοπίων:


«Ο πρόεδρος Ιβάνοφ οφείλει να το κάνει αυτό και στο τέλος της εντολής του να σταθεί στο πλευρό του ‘μακεδονικού’ λαού. Ο Ιβάνοφ δεν έχει να χάσει τίποτε,  ως πρόσωπο της ιστορίας της ‘Μακεδονίας’,  ο Ιβάνοφ θα καταγραφεί με την πλευρά του δικαίου.

Τέλος, η ‘Εντνίστβενα Μακεδόνια’  υποστηρίζει το αίτημα του VMRODPMNE, για πρόωρες βουλευτικές εκλογές μαζί με τις προεδρικές», δήλωσε ο Μπάτσεφ.

a1on.mk


               

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ