Αυτές είναι οι 7 αντικαρκινικές τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

e1ac6d15-bf0a-422a-a77f-1bb7cc931e6dΦρούτα και λαχανικά Η Αμερικάνικη Αντικαρκινική Κοινότητα τονίζει πως πρέπει να τρώτε καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών για να παραμείνετε υγιείς. Επιπροσθέτως, ερευνητές βρήκαν πως κάποιες συγκεκριμένες τροφές αλλά και κάποια ροφήματα βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Το γνωρίζατε πως ο καπνός είναι η Νο1 αιτία των περισσότερων καρκίνων σε όλο τον κόσμο; 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει τα τελευταία δέκα χρόνια εξαιτίας του καπνίσματος.
Σκόρδο Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν σκόρδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο σε κάποια συγκεκριμένα όργανα, όπως είναι το στομάχι και ο οισοφάγος. Βάλτε στις περισσότερες συνταγές σας ενώ μπορείτε να φτιάξετε και smoothies που να το περιέχουν.
Το γνωρίζετε πως πάνω από το 30% των καρκίνων σε όλο τον κόσμο μπορεί να προληφθεί;
Μούρα Ο χυμός μούρων είναι σούπερ αντικαρκινικός καθώς τα μούρα περιέχουν ιδιαίτερα ισχυρά αντιοξειδωτικά, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να σταματήσουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Επίσης τα μούρα βοηθάνε στο σταματημό της εξάπλωσης του καρκίνου.
Ντομάτα Κάποιες έρευνες έδειξαν πως οι ντομάτες μπορούν να βοηθήσουν τους άντρες ώστε να μην εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Ο κόκκινος χυμός της ντομάτας φυλακίζει το DNA στα κύτταρα και δεν επιτρέπει την καταστροφή τους που θα οδηγούσε σε καρκίνο. Οι ντομάτες περιέχουν μια ουσία που λέγεται λυκοπένιο. Το σώμα σας μπορεί να απορροφήσει το λυκοπένιο καλύτερα μέσα από τα επεξεργασμένα τρόφιμα ντομάτας όπως είναι η σάλτσα. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να φάτε την αγαπημένη σας μακαρανόδα με κόκκινη σάλτσα άφοβα και χωρίς τύψεις.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για να εμφανίσουν καρκίνο του παχέος εντέρου.
Μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι Αυτά τα 3 λαχανικά είναι απαραίτητα για την πρόληψη του καρκίνου. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα συστατικά σε αυτά τα λαχανικά μπορεί να σας προστατεύσουν από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν το DNA των κυττάρων σας. Μπορούν, επίσης, να σας προστατεύσουν από καρκινογόνες χημικές ουσίες, να βοηθήσουν στην επιβράδυνση όγκων και στον θάνατο των καρκινικών κυττάρων.
Κακάο Το κακάο περιέχει κατεχίνες και προκυανιδίνες, δύο πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από την εμφάνιση καρκίνου αλλά και άλλων παθήσεων. Εκτός από το κακάο, και η μαύρη σοκολάτα έχει παρόμοιες αντικαρκινικές ιδιότητες. Φάτε ένα-δύο κομματάκια την ημέρα καθώς είναι το μόνο γλυκό που δεν επιβαρύνει καθόλου την υγεία σας.
Πράσινο τσάι Το τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που ονομάζεται κατεχίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου. Έρευνες έχουν δείξει πως οι κατεχίνες μπορούν να συρρικνώσουν τον όγκο και να μειώσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι περιέχουν κατεχίνες, αλλά στο πράσινο τσάι περιέχονται περισσότερα αντιοξειδωτικά.
Κουρκούμη Πρόκειται για ένα είδος ινδικού μπαχαρικού που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι θαυματουργό. Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, η κουρκουμίνη μπορεί να αναστείλει ορισμένα είδη καρκινικών κυττάρων και να επιβραδύνει την εξάπλωση του καρκίνου. Μπορείτε να βρείτε κουρκούμη σε διάφορα παντοπωλεία ενώ καλό είναι να γνωρίζετε πως στην ουσία είναι άγευστο πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να το βάζετε σε όλες τις συνταγές σας.
Υπάρχουν 28 εκατομμύρια επιζώντες σε όλο τον κόσμο από καρκίνο! Αυτό το γεγονός πρέπει να μας γεμίζει με αισιοδοξία. Τρώγοντας σωστά, μειώνοντας το άγχος από την καθημερινότητά σας και κάνοντας τακτικά τσεκ απ μπορείτε να νιώθετε και να είστε πολύ πιο σίγουροι για την υγεία σας.
Πηγή: spirossoulis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ