Δυσφορία στο ΥΠΕΘΑ από τη στάση της ΝΔ στο πρόσωπο του Αποστολάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

D0A82EE0-F4EC-4864-9DF7-36CA80B4D8B6.jpegΆνω κάτω το στράτευμα μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος συνέκρινε την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη με εκείνη του χουντικού στρατηγού Γρηγόρη Σπαντιδάκη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πάρη Καρβουνόπουλου, το οποίο παρουσίασε στο κεντρικό μαγκαζίνο του News 24/7 στους 88,6, αν και ανέμεναν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την κριτική στο πρόσωπο του κ. Αποστολάκη τις επόμενες μέρες, αυτή ήρθε πολύ νωρίτερα και σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.
 
 
“Αναμφίβολα καταγράφουμε αυτό το σοκ στο υπουργείο Άμυνας που προκάλεσε η δήλωση Μητσοτάκη από τη Βουλή και αυτό διότι τον κ. Αποστολάκη τον θεωρούν αρχηγό ΓΕΕΘΑ και λιγότερο υπουργό Εθνικής Άμυνας” σημείωσε ο Π.Καρβουνόπουλος, συμπληρώνοντας ότι είναι απορίας άξιο πως έγινε αυτό όταν “τις προηγούμενες μέρες έγιναν επαφές του κ. Αποστολάκη με όλα τα κόμματα – και με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας- σε κλίμα συναίνεσης. Είναι ανεξήγητη η επίθεση του κ.Μητσοτάκη στο πρόσωπο του κ.Αποστολάκη και πρέπει να θυμηθούμε ότι κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο κ. Μεϊμαράκης όταν στην προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου του 2015 είχε πάλι στοχοποιηθεί ο κ. Αποστολάκης, αλλά όπως φάνηκε δεν βγήκε σε καλό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι στρατιωτικοί βλέπουν τον χώρο τους διαφορετικά, άσχετα με την πολιτική τοποθέτηση που έχουν”.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Αποστολάκης έκανε γνωστό, από την πρώτη στιγμή, ότι “δεν θα είναι ένας υπουργός σαν αυτούς που ξέραμε. Απόδειξη ότι δεν πρόκειται να έχει πολιτικό γραφείο κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή Χαραλαμπόπουλου. Πάει σε άλλο μοντέλο διοίκησης που είναι πιο ορθολογικό και δεν ανέμενε τέτοιου είδους επίθεση” προσθέτει ο Πάρης Καρβουνόπουλος.
Ωστόσο, υπάρχει και η προφητική ομιλία Αποστολάκη νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο κατά την οποία ζήτησε “να υπάρχει συναίνεση κάνοντας μια ομιλία προσκλητήριο προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις” το πως δηλαδή πρέπει να βλέπουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Όπως αναφέρει το militaire και υπενθυμίζουν παλαιοί στρατιωτικοί “ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι ο Σπαντιδάκης έγινε ΥΕΘΑ αφού πρώτα καταλύθηκε η Δημοκρατία με το πραξικόπημα”.
Κάποιοι άλλοι υπενθυμίζουν στον κ.Μητσοτάκη την περίπτωση του αείμνηστου Ιωάννη Ντάβου. Ο οποίος από Αρχηγός έγινε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ,μόλις 5 ημέρες μετά από την αποστρατεία του ,το 1980. “Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα για τον κ.Μητσοτάκη: ότι για τον Ντάβο μεσολάβησαν πέντε 24ωρα, ή ότι ο Αποστολάκης έγινε ΥΕΘΑ κι όχι ΥΦΕΘΑ”.
Πηγη: news247.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ