Άρχισε το μπέρδεμα στα Σκόπια: Υπουργός μιλάει στα αλβανικά και προκαλεί αντιδράσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 1094Ιανουάριος 15, 2019. 19:50


Σκόπια.

Ο υπουργός Οικονομίας, Κρεσνίκ Μπεκτέσι, παρουσίασε σήμερα το Πρόγραμμα Ανταγωνισμού, το Πρόγραμμα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στους δημοσιογράφους, μιλώντας στην αλβανική γλώσσα.


Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στους δημοσιογράφους που απευθυνόμενοι στη σλαβική,  ρώτησαν τον υπουργό ‘ποια είναι η επίσημη γλώσσα στη Δημοκρατία της Μακεδονίας;’.


Ο υπουργός Μπεκτέσι υπενθύμισε ότι από σήμερα, η αλβανική γλώσσα είναι επίσημη γλώσσα και τόνισε ότι επίσημες γλώσσες και ισότιμες με τη ‘μακεδονική’ – (βαρδαρική), είναι η αλβανική γλώσσα, δεδομένου ότι πάνω από το 20% των κατοίκων μιλούν αλβανικά και ότι ο νόμος έχει ήδη δημοσιευθεί στην ‘Γκαζέτεν Ζουρτάρε’/’Εφημερίδα της Κυβερνήσεως’.


Ο Μπεκτέσι είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δίδει συνέντευξη Τύπου στην αλβανική γλώσσα.


«Αυτό δεν σημαίνει τίποτε για μένα. Πρέπει να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον, αφού και πριν ακόμη από τη δημοσίευση του νόμου περί των γλωσσών στην Γκαζέτεν Ζουρτάρε, ως πολίτης αυτής της χώρας μιλώ και τις δύο γλώσσες και έτσι θα συνεχίσω  και στο μέλλον», είπε ο  Μπεκτέσι, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


aktuale.mk


ΔΗΜΟΦΙΛΗ