Δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Δεν προσήχθησαν Άρης Φλώρος και άλλοι τρεις – Τι είπε ο φονιάς του Αρμπέρ Μπάκο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 34Άρχισε την Τετάρτη και διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου 2019 η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο Μικέλα Κάστριοτ, φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ λίγο νωρίτερα είχε οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, όπου ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του Αρμπέρ Μπάκο – φερόμενου ως ηθικού αυτουργού στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου-  πράξη που τέλεσε τη Δευτέρα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κι ενώ ο Μικέλα Κάστριοτ και οι συγκατηγορούμενοί του Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε προσήχθησαν στο δικαστήριο από τις φυλακές, δεν συνέβη το ίδιο με τέσσερις σημαντικούς μάρτυρες της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και ο Άρης Φλώρος. 

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, που διεξήχθη σε έντονα φορτισμένο κλίμα,  το δικαστήριο ζήτησε από τους κατηγορουμένους να τοποθετηθούν επιγραμματικά επί των πράξεων που τους αποδίδονται. 

Τότε ο Μικέλα Κάστριοτ  δήλωσε ένοχος όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αλλά για την πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός κατηγορούμενος, με τον συνήγορό του να εξηγεί ότι ο εντολέας του δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του. 

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία έχουν παραπεμφθεί σε δίκη. 

Το δικαστήριο όταν εκφώνησε τα ονόματα των μαρτύρων διαπίστωσε ότι απουσίαζαν συνολικά τέσσερις μάρτυρες που κρατούνται στις φυλακές για άλλους λόγους. Ανάμεσά τους ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, που εκτίει ποινή κάθειρξης για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power,  καθώς και μάρτυρας  για τον οποίο το δικαστήριο είχε αποφασίσει την προηγούμενη φορα να προσαχθεί βιαίως, καθώς αρνείται  να καταθέσει. 

Άγνωστοι είναι οι λόγου για τους οποίους οι κρατούμενοι μάρτυρες δεν προσήχθησαν στο δικαστήριο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο διακόπτοντας τη δίκη διέταξε να μεταχθούν ενώπιον του οι τεσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν, αν και κρατούμενοι.

http://directnews.gr/dikastika/95660-dikh-gia-th-dolofonia-zafeiropoulou-den-proshxthhsan-arhs-floros-kai-alloi-treis-ti-eipe-o-fonias-tou-armper-mpako

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ