Δημοψήφισμα για τις Πρεσπες, η μόνη λύση για την ηθική επικύρωση της συμφωνίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9341

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΚΑΤΑΡΑ”, ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Βαριές κουβέντες, οριακές πλειοψηφίες, καταγγελίες για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, σε κάθε περίπτωση, μια αμφισβητούμενη διαδικασία. Μια εξέλιξη που δεν μπορεί να δώσει την ηθική επικύρωση σε μια συμφωνία τέτοιου βεληνεκούς, για ένα εθνικό θέμα που εκκρεμεί επι δεκαετίες.

Ακόμα και αν η συμφωνία ήταν εθνικά επωφελής, δεν θα έπρεπε να εγκριθεί αγχωτικά, οριακά, κομματικά, σε κλίμα αμφισβήτησης. Η συμφωνία αποδομείται στις συνειδήσεις των πολιτών από την στιγμή που δείχνει τέτοια αδικαιολόγητη σπουδή να την εγκρίνει με κάθε τρόπο και κόστος η κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λοιπόν θα πρέπει να φέρει την συμφωνία στα χέρια του λαού μέσω δημοψηφίσματος. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε να καταστεί αυτή η συμφωνία βιώσιμη η να ακυρωθεί. Και το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να αναλάβει το πολιτικό κόστος, λες και το πολιτικό κόστος είναι κάποια κατάρα η κάποιο βάρος, δεν ισχύει. Το “πολιτικό κόστος” είναι η ψυχή της δημοκρατίας και ο δείκτης δημοκρατικότητας μιας πολιτικής απόφασης. Και ένας ηγέτης όπως ο Αλέξης Τσιπρας δεν μπορεί να είναι απέναντι στην λαϊκή βούληση, στην δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ