13/06/2021

Το μεγαλύτερο τουρκικό τζαμί στα Βαλκάνια ανοίγει στα Τίρανα. Όταν μιλήσαμε για το «Ορθόδοξο τόξο» ξέραμε τι λέγαμε. Είναι πλέον μονόδρομος.

772e2

Ιανουάριος 19, 2019. 09:21

Το τζαμί Ναμαζγιάσε, το οποίο χτίσθηκε από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας και το ίδρυμα Diyanet στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα, θα είναι ανοικτό για τους πιστούς στο τέλος του τρέχοντος έτους, όπως δημοσίευσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και αναδημοσιεύεται σε πολλές αλβανικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο τζαμί κατά το 70%, τα θεμέλια του οποίου έθεσε το 2015 ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  και θα έχει τον χαρακτηρισμό του μεγαλύτερου τζαμιού στα Βαλκάνια.


Το τζαμί, όπως γράφει το δημοσίευμα, ήταν ένα όνειρο 100 ετών των Μουσουλμάνων Αλβανών και σε αυτό θα μπορούν να προσευχηθούν στον Αλλάχ 10 χιλιάδες πιστοί ταυτόχρονα.


Το τουρκικό ίδρυμα Diyanet αναφέρει ότι το τζαμί χτίσθηκε σε ένα μέρος που είναι γνωστό ως «Namazgjaja», από το οποίο πήρε την ονομασία του και έχει χωρητικότητα 5.000 πιστών, ενώ μαζί με τους εξωτερικούς χώρους 10 χιλιάδες πιστοί θα μπορούν να προσεύχονται.


Το τζαμί Ναμαζγιάσε (Xhamia e Namazgjasë) έχει ήδη γίνει ένα από τα σύμβολα της αλβανικής πρωτεύουσας. Θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων, χώρο στάθμευσης, έκθεση του Κορανίου και παράλληλα με αυτό θα κατασκευασθεί και ένα μουσείο που θα φέρει τον τίτλο «Μουσείο της Συνύπαρξης».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ