9/05/2021

Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας για τη μόδα του «10 years challenge» – Τι αναφέρει αμερικανικό περιοδικό

76461e14-86ff-48f6-8a5f-37219bc81d34Και, όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα περιοδικού το «10 years challenge» που τις τελευταίες μέρες κάνει θραύση στα social media, δεν είναι τόσο αθώο…

Σύμφωνα με το περιοδικό “Wired” που έχει εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες, δίνει μία άλλη προοπτική στη νέα αυτή ομάδα αναφέροντας ότι έχει σχέση Με τους αλγόριθμους αναγνώρισης προσώπου.

Σε μια εποχή που το Facebook έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο μάτι του κυκλώνα ως προς το πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα των χρηστών του, η ιδρύτρια της ΚΟ Insights και συγγραφέας του Tech Humanist, Κέιτ Ο’Νιλ, διερωτάται: «Κι αν το 10 years challenge είναι ένα κόλπο για την «υποκλοπή» προσωπικών δεδομένων;». Μάλιστα, τους εκφράζει και στον λογαριασμό της στο Twitter: «Εγώ 10 χρόνια πριν: Πιθανότατα θα έπαιζα κι εγώ με το meme “γήρανσης” της εικόνας προφίλ που κυκλοφορεί στο Instagram. Εγώ τώρα: Αναρωτιέμαι πώς όλα αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την εκπαίδευση αλγορίθμων αναγνώρισης προσώπου ως προς την αύξηση της ηλικίας και την αναγνώριση ηλικίας».

Δείτε το tweet:

620343 5812bf3052 825dafb614f8b3eb

Όσο για το άρθρο της, η Κέιτ Ο’Νιλ στο Wired αναφέρει ότι «χάρη σε αυτό το meme, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο dataset προσεκτικά επιλεγμένων φωτογραφιών ανθρώπων από 10 χρόνια πριν και από τώρα».

Όπως ήταν λογικό το θέμα πήρε έκταση με το Facebook να εκδίδει ανακοίνωση και να αναφέρει:

«Πρόκειται για ένα meme που δημιουργήθηκε από χρήστες, το οποίο έγινε viral από μόνο του» είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπός της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και επισήμανε: «Το Facebook δεν άρχισε αυτή τη μόδα, και το meme χρησιμοποιεί φωτογραφίες οι οποίες ήδη υπάρχουν στο Facebook. Το Facebook δεν κερδίζει τίποτα από αυτό το meme…να υπενθυμίσουμε πως οι χρήστες του Facebook μπορούν να επιλέξουν να απενεργοποιήσουν την αναγνώριση προσώπου ανά πάσα στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ