Μια πιθανή παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να ανακόψει τη διαδικασία κύρωσης της Συνθήκης των Πρεσπών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 1097Από το βήμα του συλλαλητηρίου στις 20/1/2019 κάποιος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε να αναπέμψει είτε να παραιτηθεί για να ανακοπεί  διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Αυτό δεν ισχύει και θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Μια πιθανή παραίτηση του κ. Παυλόπουλου όχι μόνον δεν θα απέτρεπε την κύρωση της Συμφωνίας αφού μετά την Αναθεώρηση του 1985, οι ουσιαστικές δυνατότητες που έχει στα χέρια του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχουν συρρικνωθεί, αλλά αντίθετα θα έκανε την κατάσταση χειρότερη.

Αν ο Προκόπης Παυλόπουλος επέλεγε την οδό της παραίτησης, θα τον αντικαθιστούσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος  Βούτσης, που φυσικά θα υπέγραφε τη Συμφωνία των Πρεσπών! Επίσης, στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν περιλαμβάνεται η πολιτική κρίση νομοθετημάτων, και επομένως η αναπομπή τους.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν αυτός που επέμεινε για τις συνταγματικές αλλαγές προκειμένου να διασφαλιστεί η ελληνική πλευρά. Σε αντίθεση τόσο με τον τ. υπουργό εξωτερικών όσο και με στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος που υποστήριζαν ότι οι συνταγματικές αλλαγές δεν είναι αναγκαίες. Και φυσικά εάν υπογραφεί η συμφωνία, η ακαδημαϊκή υπόσταση του Προέδρου είναι η μοναδική εγγύηση ότι σε περίπτωση που παραβιαστεί από τους Σκοπιανούς όπως ήδη γίνεται, θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 19 αυτής. Σημειώστε αυτό το τελευταίο.

img 9794

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ